Olutta olutta: Labietis/Ziemeļu Enkurs/Alkīmikis, Riika, Latvia, 20.-21.7.2019

Varsovassa oli vielä useita kiinnostavia olutpaikkoja: PiwPawn 80 hanan (Euroopan suurin?) valikoima oli vähän hajanainen kokoelma puolalaisia ja belgialaisia; Cuda na Kiju oli suureellinen pizzapaikka valtavassa rakennuskompleksissa, jonka kivijalassa oli useita baareja ja sisäpihan skaala aika ennennäkemätön olutpaikalle täynnä asiakkaita. Pitkät jonot tiskille, enkä juonut mitään, mutta kannatti käydä vain ihmettelemässä; Drugie Dno oli oma suosikki näistä, samalla kadulla Jabeerwockyn kanssa, samanlainen punatiilifiilis, mutta tyylikkäämmin tehtynä.

Sitten Airbalticin siivin Riikaan, jossa muutamia päiviä aikaa. Ei niinkään enää olut- tai muutakaan ohjelmaa, mutta pikkuhiljaa vilkaissut muutamia pienpanimoita:

Labietisin paikka ränsistyneellä Tallinas ielas kvartāls -teollisuusalueella ehkä suurin näistä. Oluissa kaikenlaista yrttimeininkiä, mutta ainakin brittibitter yllättävän toimiva vaikeassa tyylissä. Samassa korttelissa olisi ollut Valmiermuiža-panimon paikka, joka jäi nyt käymättä.

Ziemeļu Enkurs on toiminut vähännreilun vuoden myös tiilisenteollisuushallin yläkerrassa, alakerrassa pyöräkorjaamo. Ihan ok neipa, saison heikohko.

AlkÄ«mikis ihan keskusta-alueella, isompi moderni ja siisti tummasävyinen baari, jonka takahuoneessa panimotilat. Varsin mielenkiintoinen raparperivehnä, keskiverto ipa. Enemmän kokeilevia ja muutama vierailevakin olut paikassa.


Muutamia olutpaikkojakin on tullut lauantain ja sunnuntain aikana tarkastettua, mutta todella hiljaiselta kaupunki vaikuttaa, liekö latvialaisetkin jo lomalla? Turistit pitäytyvät vissiin vanhassa kaupungissa, ja paikalliset ovat hellepäivinä JÅ«rmalassa tai jossain.