Olutta olutta: Leedsin olutpaikat, 13.-14.7.

Näitä olutmestoja on niin tiheään tässä keskustassa, että ei näistä kaikista jaksa omaa postausta.

Tapped Leeds on liian kliinisen moderni, kirjaimellisesti kylmä ja jenkkityyliin varastohallivaikutteinen, vaikka pubi on aseman ohittavalla pääkadulla paraatipaikalla. Muutama omakin olut, mutta ainoa maistettu ei innostanut.

Briggatelta, eli yhdestä pääostoskaduista erkanee useita porttikäytäviä rakennusten taakse kujille. En todellakaan huomannut näitä aiemmin, mutta nyt paikkaa etsiessä kyllä.

Turks’s Head on yksi näistä kapeille sivukujille mahdutetuista baareista. Ulkona on kuitenkin pöytiä kadun täydeltä, läpikulkuliikenteestä tai katseista ei tarvitse huolehtia.

Ilmeisesti saman kujan Whitelock’s Ale Housen— kanssa samaa puulaakia, tänne modernimmat oluet, Whitelocksiin perinteisemmät. Mikkellerin Nuclear Hop Assault on jo maistettu, joten otan reissun toisen Piña Colada -oluen. Erikoista, kuten paikkakin. Whitelocks on sitten perinteistä meininkiä, peilejä sisustuksessa, monitahoinen baari, caskeja mutta myös Carlingsia. Vauhdikas meininki, shotteja menee ja porukkaa päihtyy. Silti, paremmasta pääästä tämä valikoima caskien osalta.

Brewdogilla on Leedsissä jopa kaksi paikkaa. Toinen Corn Exchangen takana, toinen keskustan pohjoispuolella.

Molemmat kadunkulmassa, ensimmäinen itseasiassa pyöreästi katua myötäillen ja jälkimmäinen kirjaimellisesti kulman muotoinen.

Valoisia, mutta paljon Liverpoolin paikkaa pienempiä molemmat. Valikoimassa ei sen kummempia vierailevia, ja omat on juotu jo aiemmin.

Itsevarmasti nimetty The Brewery Tap on Leeds Breweryn paikka. Perinteistä tavaraa, vaikka ei tämä panimo kai kovin vanha ole. Yhtäkaikki Midnight Bell -mild on erinomainen. Paikka on arvattavan vilkas perjantai-illasta. Yläkerrassa on kattoterassi, mutta ei sinne ainakaan mahdu.

Bundobustin tyyppisiä paikkoja ei kauheasti ole muualla: suosittu pubi, joka on kuitenkin intialainen ravintola.

Curry ja ruoka haisee, mutta oluet ovat todella kovia. Stigbergets/Mikkeller American Cream ei ole mitään American Dreamiin päinkään, lähes pelkkää mangomehua. Olutvalikoimaa on siis pubiksikin.

Head of Steam on jonkinlainen ketju, Huddersfieldin asemalla ainakin samanniminen pubi. Täällä Chouffella oma puinen tonttuhana, Deliriumilla norsu, Kwakilla, Chimayllä ja Halve Maanilla samaten teemoitetut hanat.

Vaikea uskoa että belgiolutta menee noin paljon, mutta ok. Korkealle katollekin on löydetty käyttöä.