Olutta olutta: Live Oak, Austin, 4.5.

Friends & Alliesin bussiodotus pakotti käyttämään Fastenia, yksi Uber-korvikkeista täällä. Epäilytti vähän, koska sovellus vaikutti sekavalta, mutta lopulta maksutavaksi sai jopa Paypalin, ja tilauksen määränpään syöttökin onnistui epäintuitiivisesti. Kyyti oli kuitenkin huippuluokkaa, ison Chryslerin takapenkillä oli vesipullot ja kasa tikkareita matkustajille. Mikäpä sen parempaa kuin juoda vesi panimosiirtymien aikana, perillä se kuitenkin unohtuu aina.

Naureskeltiin kuskin kanssa panimon sijaintia, ollaan aivan lentokentän vieressä, periaatteessa tänne voisi layoverin aikana kävellä, mutta ei kukaan vaihda konetta Austinissa. Julkisilla tänne pääsee vain todella vaivalloisesti, keskustasta tullessa lentokentän kautta kolmella vaihdolla. Tila on kuitenkin keskellä peltoja, anniskelualueena puiden varjostama notko jossa on pöytiä siellä täällä. Varmasti viihtyisin baarin ulkoalue missä olen käynyt, oluenjuojan idylli jota häiritsee vain ylitse lentävät koneet.

Rakennus ja koko tila on uusi, puolisentoista vuotta vanha, vaikka panimo on Austinin vanhimpia craftipanimoita kenties 90-luvulta. Valtava halli näyttää aivan vasta rakennetulta, pirtinpöytiä ja käymisastioita viihtyisästi. Takana jopa myymälä oheistuotteille: t-paitoja, laseja ja kaikenlaista sälää löytyy.— 

Olutpuolella nojataan paljolti Saksaan, hefeä, pilssiä, lageria, rauchbieriä. Poikkeuksellista. Kahden desin (joo, desin, viiva ja kaikki) maisteluannoksia ja puolikkaita pintteja on tarjolla. Maistelulautaseen kuuluu neljä vapaavalintaista olutta, kuten pitää. Hiljaista kyllä täälläkin, toki laajalla, varjoisalla piha-alueella istuskelee porukkaa, mutta jokunen sata vielä mahtuisi.

Listalta löytyy yksi ipa, joka ei sekään ole huono: makeahko, pehmeästi mutta aromikkaasti humaloitu ja erittäin juotava, mutta ei kuitenkaan valikoiman tähti. Jo Hi Hatissa juotu HefeWeizen vakuutti, mutta Gold toimii tyylissään vielä paremmin. Todella jalosti aromaattista humalointia, kuitenkaan unohtamatta ’modernisti’ lagerin mallasrunkoa. Erittäin tyylikästä tavaraa, joka olisi aivan kotonaan Saksassa. Big Bark Amber Lager on Vienna-maltaineen vähän kuivempi tapaus, hieman paahdetut maltaat hienosti esillä ilman kikkoja, mutta omaan makuuni ei toimi aivan yhtä hyvin, silti lähes kaikilla panimoilla on matkaa tähän tasoon kiinnostavissa lagereissa. DunkelWeizen on asiaankuuluvasti makeampi, hiivainen tapaus. Tämä ei nouse ihan samaan tasoon kuin Hefe, aivan viimeisintä pehmeyttä ei saavuteta.
Aivan ehdoton vierailupaikka Austinin kävijöille, ei tällaista pihaa ole missään. Käykää täällä pienestä vaivasta huolimatta.