Olutta olutta: Marble Arch Inn, Manchester, 17.7.— 

Marble-panimon pubi, ulkona uudisrakennuksen varjossa vähän mitättömän näköisenä. Vanha rakennus on sisältä aika hieno, uniikki. Lattiassa mosaiikkikuviota ja laattaa, katto ja seinät pelkkää tiiltä ja kiiltävää laattaa. Kauttaaltaan ruskea paikka, jota reunustaa toisella puolella nahkaverhoillut, korkeaselkäiset puupenkit, ja toisella matalammat kirkonpenkit myös nahkapehmusteilla. Kunnon kuvaa ei vain saanut valitettavasti aikaiseksi.

Ulkoa sitä ei huomaa, mutta sisällä ei voi olla huomaamatta että koko rakennus nojaa aika kauheasti kadusta poispäin. Lattia on aivan selvästi kalteva kohti pitkänmallisen tilan takana olevaa baaritiskiä. Kaltevuus on oikeasti sitä luokkaa että penkillä valuu helposti huomaamattaan toiseen laitaan, ja toinen kyynärpää väsyy nojatessa. Vaikea ottaa paikasta suoraa kuvaa.

Olutvalikoimassa paljon Marble-panimon omia oluita itsestäänselvästi. Kuusi omaa caskia ja 3 kegiä, vierailevia 6 kegiä ja jopa 6 siideriä/perryä. Parhaiten mieleen jäivät Marblen Bitter, joka oli melkoisen katkera, kuiva, mutta luonteikas bitter; ja toisena ei-niin-hyvällä-tavalla-erikoisena Terrible Twos -riili, jossa karpalomehu ja kumma jasmiinikukkaisuus taisteli tumman mallaspohjan kanssa. Siinä välissä Murk du Soleil, makean trooppista sameaipasarjaa aikasta hyvin tehtynä.

Kenties kalteva lattia on mietitty juttu, sillä tuntuu vaikealta poistua paikasta. Ehkä syynsä on myös keskimäärin hyvissä tai erinomaisissa oluissa, eikä sopivan rauhallinen, mutta ei liian rauhallinen maanantai-illan tunnelmakaan haittaa.