Olutta olutta: Mikkeller Beer Celebration -lämmittelyt, Kööpenhamina, 11.5.2018

Mikkellerin järkkäämä festari Kööpenhaminassa osui tänä vuonna yhtä aikaa jääkiekon MM-kisojen kanssa. Pelkona oli, että kaupunki täyttyy jääkiekkofaneista, joten hotellit ja lennot tuli hankittua aikapäiviä sitten. Helatorstain vapaapäivä ei tainnut olla silloin mielessä, kun lennot oli vasta torstai-iltana, ja koko festareita edeltävä viikko olisi ollut melkoista oluttykitystä. Jenkkien ja muiden tap takeovereita siellä sun täällä, tölkkijulkaisuja, Cantillonin Blåbär -julkistus Himmerigetissä – koko kaupunki tuntuu terästäytyneen festareiden ajaksi.

Uusia paikkoja olisi myös kierrettäväksi vaikka millä mitalla, edellisen kerran olin kaupungissa viime vuoden helmikuussa ja pelkästään sen jälkeen avanneita olutpaikkoja löytyy ainakin Dudes, Skaal, 1420, Mikkeller Baghaven, Mikkeller General Store. Torstai-iltana ei kuitenkaan mahdottomasti ehdi, mutta sateessa tuli pari tutumpaa paikkaa kuitenkin kierrettyä.

Mikkeller Barista oli Kanet juotu, Modern Timesia hanassa ja kova ruuhka, porukka oli levittäytynyt kadulle, mutta sateensuojaa ei ollut tarjolla. Warpigsissä Arizona Wildernessiltä suuri määrä tummia, jotka kävivät parin jälkeen raskaaksi, onneksi vierailevista 2dl annoksia tavallisen 4dl minimin sijaan. Isossa paikassa mahtui sentään istumaan.

Fermentoren melko täynnä, ja sisätiloissa tilaaminen oli työlästä, mutta ulkona oli lisätiski muutamille tölkeille ja hanoille.

Rbabarrab oli saanut hiottua pienen tilansa paremmin toimivaksi, eikä ruuhka ollut nyt sietämätön.

Lyhyen pyöräilyn, tai yli-innokkaan sähköavustuksen takia pikemminkin Bycyklen-mopoilun, jälkeen tuli vielä piipahdettua Himmerigetin Cantillon -julkaisun jälkihöyryillä maistelemassa Magnifyn ipoja aivan järkyttävässä ruuhkassa. Siinä meni 20min tilaamisessa, mutta onneksi oluet osui kohdalleen ja viereisen talon porttikongissa pystyi ne nauttimaan sateensuojassa. Meininki oli kuitenkin lähinnä alla olevan kuvan mukaista, hörhöjä on liikkeellä.