Olutta olutta: North Brewing Taproom, Leeds, 14.7.

Leeds on kohtuullisen kompakti kaupunki, vaikka Suomen mittakaavassa onkin iso. Kaikki saavutettavissa kävellen, jopa tämä keskustan pohjoispuolella oleva teollisuushallipanimo. Silti vain pari kilometriä kävelyä. Nyt oli Magic Rockia enemmän perusteollisuusaluefiilistä kun viereiselle tielle ei panimosta näkynyt mitään. Ulkona pirtinpöydissä istuskelevat ihmiset paljastivat paikan, ehkä tuo BEER-paku myös.

Jotain kytköksiä aiemmin käytyyn North Bar -pubiin, jossa oli skandinaavinen olutfestari menossa, näin sivumennen mainittuna. Lervigiä, ruotsalaisia ja De Molenia (!), mutta myös harvinainen ’suomalainen’ caskiolut: Alechemy/Maku Kippis! Tyrnimarjoilla maustettu brittipale oli lopulta aika omenamehuinen ja marjainen, mutta pitihän se nyt suomiriiliä.— 

No kuitenkin, täällä kuutisen omaa olutta, pari vierailevaa. Omissa mm. Het Uiltjen kanssa tehty kollaboraatio DIPA, jonkin paikallisen ipa-kisan voittanut Transmission ja Sputnik-apa. Transmission on vihreässä hedelmäisyydessä NZ-vivahteinen, mutta kuulemma jenkkihumalaa. Sputnikissä on jotain samaa kuin Brew by Numbersin oluissa, hieman karkeaa fiilistä ja tulitikkuista humalointia.

Pari pientä riittää näistä, takaisin kohti kaupunkia. Tulomatkalla kävelin kaupungin toisen(!) Brewdog-paikan ohi, ehkä tarkistan sen. Toisaalta nyt maistuisi vähän perinteisempi olut mieluummin.