Olutta olutta: Northern Monk Refectory, Leeds, 14.7.

Leedsin kaupunki selvästi Liverpoolia siistimpi ja bisnesorientoituneempi. Paljon uutta rakennuskantaa ja lisää nousee Aire-joen rantaan molemmille puolille, mutta täällä eteläpuolella on vielä vähän vähemmän kerrostaloa.— 

Northern Monkin paikka on aika uusi, tällaisessa pienessä bisneskeskittymässä vanhan sahan restauroiduissa rakennuksissa, joista muissa on lähinnä arkkitehtitoimistoja, mainostoimistoja ja mediataloja.

Hieman erilainen paikka. Alakerrassa panimotila ja yläkerrassa valoisa baari, ulkona pöytiä, mutta juomat saa kiivetä hakemaan toisesta kerroksesta. Erilainen siinäkin mielessä että ennen klo 12 ei saa anniskella, vaikka paikka aukeaa jo klo 10. Thairuokaa tarjolla, mutta eipä täällä syöjiäkään näy.

Otin kuitenkin hanajuoman: Passionfruit, Lemongrass & Amarillo Hop Soda 0%. Tahmean makeaa, sitruunaruohon raikastamaa, yllättävän hyvää limsaa.

Anniskelu alkoi, porukkaa lappaa sisään vauhdilla. Vartin yli jo kolmattakymmentä asiakasta. Olisin aloittanut tyylillisesti perinteisemmin, Northern Monkin omalla Don’t Mess with Yorkshirellä, mutta se oli loppunut. Paljon ipaa listalla, kuutisen variaatiota siitä. Pari saisonia, yksi maustettu vehnä ja pari portteria.— 

Juodaan nyt taas nämä sameat ipat pois. Eternal enemmän tavallinen session ipa, katkeroa ja kuivaa greippiä, vaikka sameutta siinäkin. Hazemaker sitten varsinaista asiaa, liukasta hedelmäkarkki-ipaa.

Kaikki oluet eivät ole Northern Monkin omia, täälläkin De Molenia ja tanskalaista Alefarmia vierailevina. Alefarmia täytyy ottaa kun sitä on tarjolla, nyt Golden Orb. Makeamman hedelmäinen, kevyesti pihkainen tapaus. Hyvää tämäkin. Kuulemma listan mustikka- ja persikkasaisonit ovat molemmat yhteistyössä Alefarmin kanssa, mikä lisää kiinnostusta kyllä.

Tila alkaa olla jo yhdeltä täynnä, ja ehkä voisin tarkastaa jonkun toisenkin pubin ennen perjantain pahimpia ruuhkia. Ulkona keli kirkastuu sopivasti, joten eteenpäin.