Olutta olutta: Old Street Brewery, Lontoo, 30.3.

Toiveikkaana kävin taas Cityssä tarkastamassa olisiko jokin paikka auki. Ei tietenkään. Tällä viikolla uutisoitiin että Brewdog on ostanut yhden Lontoon ensimmäisistä craft-oluisiin keskittyneistä pubiketjuista, Draft Housen. Tämän jälkeen Lontoossa on 19 Brewdogin baaria, mielestäni siinä on n. 15 liikaa. Olisin käynyt Draft Housen Chancery Lanen paikassa, mutta ei se ollut auki.

Samoin kiinni oli Ye Olde Mitre, nykyisin Fuller’sin omistuksessa oleva perinteikäs paikka hienosti piilossa kapean kujan perällä.

Lontoon vanhin panimo Fuller’s ei pidä panimokierroksiakaan pääsiäisen aikaan, joten en ole koskaan käynyt siellä. Käydään nyt sen sijaan sitten Lontoon nuorimmassa panimossa Old Street Breweryssä Bethnal Greenissä.

Lontoossa panimoita on nyt 110, melkoinen muutos siitä kun ensimmäisen kerran kävin Lontoossa 2006. Silloin Young’s oli lopettamassa ja panimot pystyi laskemaan sormin.

Uusin panimo on todella pienen mittakaavan meininkiä. Panolaitteet SS Brewtechiltä näkyy vasemmalla. Hanassa ei nyt omia oluita, mutta kuulemma kypsytystankeissa kuvan oikeassa laidassa kaksi valmistuu ensi viikon varsinaisiin avajaisiin.

Hanoja on kuusi, nyt niissä neljä vierailevaa. Otin aiemmin maistamattomalta Edinburgin Pilotilta ’Palen’. Niin kukkaista, parfyymistä ja piparkakkumausteista tavaraa, että googlaus paljasti tämän olevan Blue Lady Pale, jonkinlainen tee-infuusio. Ei silti, yllättävän olutmaisena pysyy tuoksusta huolimatta.