Olutta olutta: One Pint Pub, Helsinki, 10.7.

Lopulta kätevä tuo kaupunkipyöräsysteemi, ensirekisteröinnin jälkeen vuokrauskin on suhteellisen kivutonta, mutta tarpeettoman hidasta silti. Vartin kävelyn sijaan Il Birrificiosta One Pinttiin on vain 5 minuuttia pyörällä vuokrauksineen, onhan se näppärää.

One Pintin katuterassille paistaa aurinko täysillä, ei mitään varjoa. Kaikki pöydät täynnä ja yllättävän viihtyisä tämä terassikin on, näin vihreän aikaan kanavan rauhallisella rannalla. Stadin edelleen piilotettu helmi tämä.

Tankerin ’cocks taste good’ Kaksteistkuud DIPA tavoittaa hyvin jenkkimeiningin. Mäntypihkaa on löydetty pehmeästi, makeaa kyllä jopa niin, että mieleen tulee Amagerin parin vuoden takaiset pullaiset tapaukset. Molemmat näistä määreistä positiivisia kuitenkin, suutuntumaltaan pehmeää ja maukasta olutta. Humalaakin löytyy. Kerrankin sellainen olut, jota RB-arvioiden perusteella tuskin olisi tilannut, mutta ehdottomasti parempi näin.

Samalla vauhdilla Maistilalta Oulun jostain syystä karttanut Tumma Tamma. Kokeilevaa tavaraa, eihän tätä pysty kategoriaan laittaa. Tummaa mallasta, luumua ja vahvaa brettaa tuoksussa. Vain vähän happamuutta, jonkin verran enemmän humalaa, joka nousee loppuun. Sorachi Ace ei ole kauheimmillaan tässä, oikeastaan aika kivasti pehmenee brettaan, mutta kyllä se vähän potkii taustalla.