Olutta olutta: Peders ja Godt Öl, Kööpenhamina, 2.2.2019

Himmerigetistä Ramen to Biirun kautta Pedersiin, joka oli edelliskerran paras uusi löytö. Hieman huomaamaton kellaribaari Indre Byssä, joka ei olutmielessä muuten ole kovin hyvä. Tämä paikka on sen verran piilossa että ei ruuhkaa tänäänkään, vaikka lauantain alkuillasta jonkin verran asiakkaita onkin. Toisaalta se tarkoittaa myös että palvelu on parempaa ja kymmenessä hanassakin on hyvä valikoima. Leimallisesti paikka on saksalaisenglantilainen, tuontioluet pääasiassa saksankielisestä euroopasta tai englannista, hanassa toki myös tanskalaista. Musiikkikin on nyt 80-lukulaista syntikkapoppia, viimeksi new wavea. Jotenkin berliininomaista.

Trois Damesin sveitsiläinen flanders red Forêt Noire oli yllättävän autenttinen ja hyvä portviinikypsytyksestä huolimatta. Einbarin A Full Moon’s Shadow black ipa oli hieman kuiva ja Left Handed Giantin neipa Out of Sight kaipasi tukevampaa hedelmäisyyttä, molemmat hyviä, mutta eivät erinomaisia.

Godt Öl on ensimmäinen uusi paikka tällä reissulla, vähän samalla suunnalla kuin edesmennyt pullokauppa Barley Wine, mutta ei kuitenkaan samassa tilassa kuten luulin. Kellaribaari tämäkin, vastikään remontoitu, ei ehkä parhaalla maulla uskomattoman hienoon rakennukseen, mutta ihan ok. Keskeinen sijainti, pari korttelia Strøgetiltä, jälleen riittävän piilossa että istumaan mahtuu ongelmitta.

Kymmenisen hanaa käytössä, hieman keskinkertainen tanskalaisbelgialainen setti. Valaistussa pullohyllykössä valikoimaa: Beer Here, Brewski, St. Peters, Nøgne, Amager, De Molen, belgiklassikoita ja muutama moderni britti. Ihan kivannäköinen mutta ei ihmeellisiä.

Bad Luck Brewingin Future Boy noudattelee samaa linjaa, mineraalisen ok neipa, mutta ei tarpeeksi hedelmämehuinen.