Olutta olutta: Philharmonic Dining Rooms, Liverpool, 12.7.

Aamupäivä meni kävellessä ympäri Liverpoolin entistä, valtavaa satama-aluetta Mersey-joen suulla. Rakennukset on osittain uusiokäytetty museoiksi, esim. Tate Liverpool, osittain asunnoiksi ja on paikalle rakennettu uusi messuareenakin. Nousin vielä mäelle kohti Liverpoolin massiivista katedraalia, joka oli kuitenkin suljettu yleisöltä yliopiston valmistujaispäivän juhlia varten. Monessa paikassa on mainostettu graduation day -tarjouksia, saapa nähdä millainen hulina on illemmalla.

Avaamisaikaan saa vielä tässä viktoriaanisessa pubissa olla rauhassa. Jokaiselle asiakkaalle on nyt oma, valtava huone. Koristeellista sisustusta, takka, kokolattiamatto, lasimaalauksia, tummaa puuta ja nahkasohvia tässä Liszt-kabinetissa. Etuosassa saarekebaaritiski ja näyttävä mosaiikkilattia. Takaosan isossa salissa enemmän ruokapöytiä. Älyttömän näyttävä brittipubi kaikenkaikkiaan.

Asiaankuuluvalla vakavuudella nautittuna Salopianin Shropshire Gold -riili sopii melko hyvin paikan tunnelmaan. Kevyttä, jalosti ruohoista humalointia yksinkertaisella brittifiiliksellä, mutta valitettavasti tynnyri ei ihan huippukunnossa, aivan aavistus etikkaa aika-ajoin aistittavissa.— 

Tuhrasin 45 minuuttia puolikkaan Salopianin kanssa, ihan vain paikkaa ihaillessa, ei mitään kiirettä.