Olutta olutta: Sori Taproom, Helsinki, 10.7.2017

Oulun lentokenttä on remontissa Juhannuksesta elokuulle, joten ennen ulkomaita täytyy joko junailla itsensä Helsinkiin tai istua pari tuntia bussissa Kemiin ja lentää sieltä Helsinkiin.— 

Aamujunalla Seinäjoelta ja maanantaipäivä aikaa kiertää Helsingissä. Huvikseni testasin kaupunkipyöriä ilman syytä, Kaisaniemeen on asemalta vain pari askelta, mutta halusin kokeilla systeemiä. Erillisen blogikirjoituksen verran löytyi heti nuristavaa rekisteröitymisestä, matkakortin yhdistämisestä, pyörän palauttamisesta ja telineistä, mutta olkoot. Pyörä sinänsä tuntui hyvältä, samanlaiselta kuin muissa kaupungeissa, ja vuokrauksen keston kertova näyttö on kiva. Asemien määrä ja ylättävän laaja käyttöalue ovat positiivisia yllätyksiä.

Kaisaniemeen siis, eli välitön Sori, koska hanassa Cascaden mustikkasour. Näitä pulloja olen aika-ajoin vilkuillut Portland-vierailun jälkeen, mutta aina ne jää joko liian arvokkaina tai liian isoina hyllyyn, oli se sitten muualla Yhdysvalloissa tai Kööpenhaminassa.

Cascade Blueberry on ennakkoarvaustani vähemmän hapan. Oikeastaan aika pyöreän juotava. Happamuus tarttuu pikkuhiljaa kurkkuun, ei niinkään etuvoittoisesti. Ilmiselvä vertailukohta on Cantillonin Blåbær, mihin verrattuna tämä on makeampi, hieman mustikkaliköörisempi tapaus. Pidän hapanolueksi paksuhkosta tuntumasta kyllä.

Näköjään olin tämän kuitenkin panimolla Portlandissa vieraillessa maistanutkin, mutta kiva todeta että pidän edelleen.