Olutta olutta: The Grove, Huddersfield, 13.7.

Nopea pysähdys Huddersfieldissä matkalla Liverpoolista Leedsiin. Kaupunki kätevästi matkan varrella niin voihan tässä yhdellä panimolla käydä. Torstaina panimoravintola aukeaa vasta neljältä, joten ensin muuta ohjelmaa. Kohtuullisen lämmin mutta semipilvinen keli, ihan jees, sillä kävelyä on jonkin verran.

Takapihan terassi ja valoisa takahuone ovat ilmeisesti hiljattain tehtyjä laajennuksia, pihan valettu betonilattia on ilmiselvästi melko tuore. Onneksi, sillä vanhat sisätilat vaikuttavat melko ahtailta, pari pientä huonetta baarin ympärillä. Suurehko piha-alue on ympäröity joka puolelta parikerroksisilla asuintaloilla, millainenhan noissa on asua?— 

Vielä melko hiljaista, paikka aukeaa viikolla klo 14, muutamia asiakkaita siellä täällä. Kolmenkymmenen hanaoluen listassa on kivasti vaihtelua, suunnilleen puolet caskikamaa ja puolet kegejä. Kaikki hyvänoloista, ei täytettä. Untappdin olutlista on tarkalleen ajan tasalla.— 

Caskin ja kegin hintaero on merkittävä, pinttihinnat kegitavaralle rennosti kaksinkertaiset, tuontitavaran kanssa vielä enemmän. —£7.50/pint Stonen jostakin Vertical Epicistä on paikalliseen hintatasoon nähden paljon, mutta ei toki Suomeen verrattuna. Kolmen punnan caskipint onkin kyllä ’liian’ halpa. Puolikkaan hinnat saa suoraan jakamalla kahdella, ja kyllähän näitä kahden euron ’nollakolmosia’ juo. Täällä puolikkaan lasi on muuten vähän ylikokoinen, parempi niin että vaahdollekin jää vähän tilaa. Monessa paikassa show pintin piripintaan täyttämisen kanssa onkin vaahtoavampien oluiden kanssa aivan naurettavaa.

Pilvet liikkuvat vauhdilla, välillä aurinko paistaa kuumasti ja seuraavaksi saa vetää hupparia päälle. Kolmen jälkeen porukkaa alkaa kertyä, mutta pikkuhiljaa tässä voikin tehdä jo lähtöä.