Olvin Daring Daughter -sarja laajenee

Olvin erikoisolutsarja sai kauraisen uuden tulokkaan.

Olvi Daring Daughter Oat Lager 4,5 % on maultaan hedelmäinen, suodattamaton ja pastöroimaton täysmaltainen erikoislagerolut. Se sisältää reilusti kauraa, joka tuo olueeseen makua ja täyteläistä suutuntumaa. Uutuus on väriltään tummankeltainen (EBC 18), katkeruudeltaan keskikatkeroinen (EBU 36) ja sen kantavierrevahvuus (plato) on 10,3°. Oluen makuprofiili syntyy kuivahumaloinnissa, jossa on käytetty Bravo, Simcoe ja Mandarina Bavaria -lajikkeita. Bravo-humala tuo oluen aromiin sitruksista hedelmäisyyttä, kuten mm. limeä ja appelsiinia. Sitä tukee myös Mandarina Bavaria, jossa on mandariinin, greipin ja limen makuvivahteita. Simcoe tuo makuun trooppista hedelmäisyyttä, kuten passionhedelmää ja aprikoosia. Alkoholipitoisuus on 4,5 %, joka on hieman matalampi kuin muilla sarjan oluilla. Keskitäyteläisenä uutuus sopii hyvin grillatun kanan ja porsaanlihan sekä texmex-ruokien kanssa. Se on oiva ruokajuoma myös pastalle, sushille ja äyriäisille. Parhaimmillaan tämän uutuuden maku on 6-10-asteisena.

juoma

Daring Daughter Oat Lagerin pakkaus on erittäin värikäs 0,5 L tölkki. Olutmerkkejä koskevassa kuluttajatutkimuksessa (Supercrush Oy 2022) nousi esille, että Daring Daughter -oluiden pakkauksia pidettiin hyvin erottuvina ja ilmeeltään kaikkein houkuttelevimpana. Lisäksi Daring Daughteria pidettiin nuorekkaimpana, positiivisimpana ja hauskimpana olutmerkkinä.

Kaura kiinnostaa myös oluissa

Daring Daughter -oluet ovat suodattamattomia kuivahumaloituja erikoislagereita, joissa on paljon makua, mutta vähemmän katkeruutta kuin monissa perinteisissä erikoisoluissa. Sarjaa inspiroi Olvin nykyinen, 2. polven panimomestari Silja Hylkinen, joka oluita kehittäessään käyttää rohkeasti erilaisia hiivoja uusien makujen tuottamiseen. Keväällä 2020 lanseerattu Daring Daughter -tuotekonsepti siis perustuu ainutlaatuiseen olvilaiseen tositarinaan ja todelliseen henkilöön sekä hänen rohkeaan ja intohimoiseen tapaansa kehittää uusia oluita. Niinpä syksyn uutuuden mallasrunkoon panimomestari valitsi ohran lisäksi tutun, hyvästä maustaan tunnetun kauran, joka runsaiden hyvien terveysvaikutuksiensa ansiosta on sekä kiinnostava vilja että vielä jokseenkin vähän hyödynnetty oluissa.

Panimomestari Silja Hylkinen

Lähde: Olvi

Kuvat: Mikko ja Olvi