Pääkirjoitus 4/2017

Hyvä lukija,

OlutPOSTI levittää oluen ilosanomaa ja laventaa olutkulttuuria laajalle. Tällä kerralla kerromme, miten olut sopii kaikille – niillekin, joiden nautinto tuntuu kilpistyvän makuasioihin tai koko olutharrastus tyssäävän keliakiadiagnoosiin.

Anikó Lehtinen ehdottaa maltaisia nautintoja niille, joita olut ei vielä vedä puoleensa. Omia makumieltymyksiä seuraamalla voi löytää uusia juomanautintoja, olut on niin monipuolinen juoma!

Mikko Salmi jututti tuoreita oluenpanijoita ja summaa tämänhetkiset oluttrendit. Puhtaus nousee, vaikka ei välttämättä tyylipuhtautena. Toisaalta hapanoluiden trendi ohjasi CoolHead Brew’n aivan uuteen suuntaan. Joskus on hyvä kuunnella herkällä korvalla kuluttajia!

Olutta todellakin riittää joka makuun, todistaa Maria Markus artikkelissaan gluteenittomasta oluesta. Hän jututti yhdysvaltalaista emeritusprofessoria, joka on itsekin keliaakikko, ja on innostanut monia oluentekijöitä pohtimaan gluteenittoman oluen mahdollisuuksia.

Kiitos jälleen yhdestä vuodesta – maltaista juhlakautta sinulle, oluenystävä!

MARIAANA NELIMARKKA PÄÄTOIMITTAJA