Pakina: Kohtaamisia juomahyllyjen varjossa

Olutpostin pakinassa kohdataan juomahyllyjen varjossa ja pohditaan harrastuksen vakavuutta

Eräänä perjantai-iltapäivänä asentaja Lehtonen on lähtenyt ostamaan viikonloppujuomia, kuten hän tekee joskus myös viikolla.

Oluthyllyt täynnä olutta

”Ei helkkari. Olen viettänyt kohta tunnin täällä juomaosastolla, ja korissa on kaksi olutta. yksi humalavesi ja limuja lapsille. Juomia on niin montaa merkkiä, ja toinen toistaan erikoisemmat etiketitkin kiinnostavat kuin veräjä uutta lehmää. Mikäs ihmeen panimo se tämä on? Occasionally Sober Brewingin Ultra IPA? Otanpa yhden,
ja tuosta vielä sixpack saunaan ja seurusteluun”, mumisee Lehtonen itsekseen korvanappikuulokkeiden pelastaessa yksinään höpöttäjän kylähullun maineelta.

Juuri silloin juomaosastolle purjehtii siivousalan erikoismies, Porvoon Parkettikosmetologia Oy:n rehvakas omistaja ja itse itsensä jalustalle nostanut olutguru Kalevi Oikarainen. Oikarainen kuuluu siihen ihmistyyppiin, joka pätee kaikille kaikesta somessa; jos joku postaa Suomen Olutharmistujat Facebook-ryhmään, että olipa maukas olut, niin Oikaraisen pyhä ristiretki on osoittaa sen olleen hirveätä kuraa vaikka olisi itse kehunut samaa juomaa aiemmin. Oikaraisen läsnäolon huomanneella, ja siitä hermostuneella Lehtosella on korissa vain muutama erikoisolut ja kuusi BULKKILAGERIA, joiden tekijät ovat Oikaraisen mielestä vähintään pelsepuupin kätyreitä.

”Kiertääkö tuo kyykyttäjäkyylä kiusallaan kyttäämässä näitä juomaosastoja? Haluaa kuitenkin vain käydä pätemässä osastojen hoitajille. Ei helkkari sentään, mulla on se sixpäkki kyydissä!! Pakoon ja piiloon nyt äkkiä”, päättää Lehtonen. Mutta ennen kuin Lehtonen ehtii pyngertää itsensä energiajuomien ja kombucha-hyllyn väliin piiloon, huomaa hän kuinka Oikarainen poimii kärryynsä lavallisen kaupan halvinta peruslageria!

Lehtosella välähtää. Hän ottaa oman bulkkipakkauksen kärrystään ja laittaa sen hissukseen kaupan lattialle. Lehtonen karauttaa kärrynsä Oikaraisen vaunujen viereen ja tokaisee muka yllättyneenä sekä liioitellun hämmästyneenä:

”Kato Oikarainen siinä! Mitäs erikoista sinä olet löytänyt? Kato perhana bulkkilageria. Tuliko jano?” ilveilee Lehtonen Oikarainen selostaa änkyttäen myymälävarkaan heittäneen bulkkipakkauksen kärryyn ja tehostaakseen juttua on tuupertuvinaan teatraalisesti kaupan lattialle. Joku eläin muuten tekee samaa.
Leikkii kuollutta, kunnes tilanne menee ohi. Oikarainen kuitenkin nousee lattian tasosta nopeasti liikkeen myyjän kiikuttaessa paikalle äsken Lehtosen lattialle jättämän sixpackin ja kysyy; ”Tämä sikspäkki se taisi pudota rouvalta kärryistä?”

Käry kävi siis kummallekin.

Oikaraisen Kalevi on muuten pitänyt tapahtumasta lähtien radiohiljaisuutta somessa ja on tainnut Lehtosen Sirkka itsekin vähentää Face-ryhmiin postailua.

Kysymys: Kuinka moni muuten luuli loppuun saakka, että Lehtonen oli mies? ;)

Teksti: H C Mikkola

Pakina on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 2/2022.