Pint and burger: Juhlan jälkeen

Meillä oli eilen ylioppilasjuhlat ja jo useammat järjestäneenä funtsin, että jotain muuta normi kuohuviinin tilalle olisi kiva. Viimeksi oli shamppanjaa, mutta se oli sekä itselleni, että vieraille, hiukan ”helmiä sioille”-henkinen ratkaisu. Voin huoletta tunnustaa, etten arvosta shamppanjaa tarpeeksi. Olen juonut sitä tähän nähden yllättävän paljon, poikani kummisetä toi viinejä maahan aikanaan ja siellä vieraillessa sai kunnon tavaraa lasiin.

Meillä on duunissa herrasmies, jota pidän aitona viiniasiantuntijana. Hänestä puuttuu nousukasharrastajan tunnusmerkit, hän ei tuputa, uhoa, vertaile äänekkäästi, sattuupa vaan kysyttäessä tietämään. Muistin, että hän arvostaa cavaa ja kysäisin hinta/laatusuhteelta suosituksia. Juhliin hankitaan kyseessä olevaa juomaa aina paljon ja suurin osa ei arvosta lasissa olevaa tavaraa, joten budjetti täytyy pitää myös mielessä. Sieltä tupsahti 3 suositusta: Blossom, Cavas Hill ja Jaume Serra. Mikään näistä ei maksa kymppiäkään pullolta.

Cavaa ja Brown Alea

Iso osa vieraista jäi saapumatta siitä ilmoittamatta (kiitoksia vaan, nyt ehkä ymmärrätte paremmin ”helmiä sioille” juttuni. Osa suvusta viihtyy banjojensa kanssa rämeellä paremmin), joten vain 2 pulloa meni. Maistoin itse luonnollisesti kumpaakin ja täytyy sanoa, että rosee Cavas Hill oli enemmän makuuni, tosin melko pienellä kaulalla. En ehkä sokkotestissä edes tunnistaisi. Cavasta täytyy sinäsnsä sanoa, että meikäläisen suuhun ihan menevää kuplajuomaa. Ei huono.

Vieraat lähtivät, olin itse vielä kuskina heittämässä osaa, joten palkitsin itseni illalla Malmgårdin Brown Alella. En pidä Malmgårdin tuotteista, sanon suoraan. Niissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta joku koko panimossa mättää, kyseessä voi olla joku ihmeellinen ennakkoasenteeni, ehkä se johtuu siitä, että olen asunut kohtuu lähellä ko. paikkaa elämäni kauheimmat vuodet, mutta olen maistavinani jotain vikaa näissä aina. Tämäkään kerta ei ollut tässä suhteessa pettymys. Ihan kelvollisen Brown Alen alta maistui joku kotiolut uutteesta-henkinen aromi ja onhan tämä parempaa kun joku Kukko tai Karjala, mutta esim. Brittialeihin on matkaa melkoisesti.

Nyt on sitten Cavaa ja kakkua vielä evääksi tulevallekin viikolle. Näihin tunnelmiin.