mainos
mainos

Pint and burger: Juodaan kahvia välillä

Laajennetaan blogia nyt muuhunkin kuin hamppariin ja kaljaan, sananen kahvista.
Lähdettiin katsomaan Lahden Block Partya… keskustassa näytti kuitenkin tältä:

No, eihän siellä mitään Block Partya ollut, se onkin vasta elokuussa. Oma moga. Yritin ostaa sukkia Sokoksesta. Jonotin siinä kotvan, olin jonossa sijalla 3. Taakseni tuli ainakin 3 ihmistä siihen mennessä, kun edessä olevaa äiti-poika-settiä ryhdyttiin palvelemaan. Äiti katsoi huolestuneena jonoa ja sanoi myyjälle ”pitäisi ostaa valkoinen paita ja solmio (uusi vilkaisu jonoon), ehditkö?”. Myyjä ei paljon jonoon katsonut, vaan totesi ”ehdin”. Hieno juttu, että jossain saa vielä kiireetöntä palvelua, että jossain ei laiteta euromääräistä myyntiä ensisijaiseksi tavoitteeksi, minun kannaltani kuitenkin arviolta 10 minuutin minimiodotus. Jätin sukat siihen ja poistuin. Nyt teki jo mieli kahvia. Hyvää kahvia.
Etelä-Suomen Sanomissa oli ollut artikkeli uudesta kahvipaikasta, Horus Cafe & Eaterystä. Mahtuisikohan sinne? Mahtui. Paikassa oli 2 pöytää varattu, joista toisessa istui paikan pitäjä. Tarjonta kahvihyvässä oli hiukan niukka, mitä selitettiin kovalla menekillä. Kello oli noin 13, mikä pisti mieleen ajatuksen, että olisiko kannattanut tällaisena päivänä, kun oli iso juttu paikallislehdessä, varata vähän enemmän kaakkua tiskiin?
Saimme kohtuu nopeasti latten ja cappucinon, sekä porkkanakakkua, jota oli vielä jäljellä. Kaikki olivat ihan ookoo, ei varsinaista herkkua mikään. Olen erikoiskahvien suhteen kohtuu mutkaton, oletan saavani kahvilasta parempaa kuin Starbuck’s automaatista tai kotona olevasta Dolce Gusto-kapselikeittimestä, sillä mikä järki muuten olisi oikean ihmisen väsätä sitä kahvia, jos kone pyöräyttää paremmat. Nyt taso oli mielestäni vähän alle tämän, mikä on valitettavasti Lahdessa aika tavallista. Normikahvilasta hyvän espressopohjaisen juoman saaminen on enemmänkin harvinaisuus kuin tavallista, joten siihen nähden ihan hyvä suoritus. Imaisin pari päivää sitten Robert’s coffeessa karamellilaten, joka oli kuitenkin parempi, sekä duunattiin kiireisimpään lounasaikaan.
Horus mainosti panostavansa laadukkaaseen teehen ja kahviin, joten paikka ei ihan täyttänyt korkeita odotuksia. Toivotaan että sinne löytää kuitenkin väkeä, se on mielestäni vähän syrjässä.