Pint and burger: Khukuri ja Tuatara Sauvinova

Kesä on täällä kuumimmillaan ja raikkaat oluet tuovat tarvittavan viilennyksen. No okei, tätä kirjoittaessa lämpötila on alle 20 C, mutta luultavasti en kauheasti valehtele kun väitän, että ei sen tämän kummemmaksi muutu. Paitsi elokuussa, kun suurin osa jengiä on töissä. Ihan sama, arvostellaan pari olutta.

Ostin Khukurin, koska:
a) se on todella eksoottinen juoma kaukomailta
b) minulla on kukriveitsi

No, tarkempi tarkastelu kertoo, että olut on niinkin eksoottisesta paikasta kuin Manchester. Täysi vahinko. Blogia säännöllisesti lukevat ihmiset tietävät kumpikin, että olin viime viikolla juuri Manchesterissa. Mikä sattuma.

Maastossa. Bongaa koira.

Olut on kuin Sol tai Corona, laihaa lageria tai jopa laihempaa. Ei paha silti, minulla ei ole ko. juomia vastaan mitään. Ennemmin kiskon Solia kun Karjalaa, olisihan se häpeä juoda jotain Karjalaa, kun 75% sukujuurista on sieltä. Meksiko, siellä on kunnon jengiä. Okei, mutta pointti on että tuota juo ihan mielellään, vaan ei tuohon hintaan. Suomessa ulkomaisten oluiden ja nykyään ulkomaisia oluita esittävien oluiden, hinnoittelu on, varsinkin pikkupullossa, jotain järkyttävää. Ei se hirveästi haittaa, kun en (enää) kisko litratolkulla tuota jaloa juomaa, mutta jotenkin se muun ohella tökkii vääryytenä.

Jos lähdetään kaksikosta hakemaan voittajaa, se on Uusi-Seelantilainen Tuatara Sauvinova. Tämä maistui ihan tavalliselle IPAlle, vaikka on Pale Ale, eli PA. Tässä maksaa luultavasti liskon pintaa muistuttavasta pullosta aivan saatanasti extraa… jälleen kerran hieman ylihinnoiteltu olut.

Nyt lähdettiin valituksen tielle, niin jatketaan tällä linjalla: maistoin piipahduksella Helsinkiin myös Olutpajan IPA2:n. Oikeasti tuo oli IPA toiseen, mutta en jaksa etsiä tästä Bloggerista matikkaeditoria, ei näköjään panimokaan itse jaksanut kuin etikettiä varten. Voiko tuota edes korottaa toiseen? Ihan hyvä IPA, Suomalainen IPA, mutta maksoi sen saman, kuin mikä tahansa Amerikasta rahdattu tuote. Onhan pienpanimoilla kustannuksia ja jos teet vain 2 pulloa kerrallaan niin okei, mutta silti.

Olutharrastus on elitismiä siinä missä kaikki muutkin. Hinta on yksi hienouden tekevä asia. Pintti hyvää olutta kunnon pubissa, joka maksaisi vaikkapa 50 senttiä, ei sitä kukaan arvostaisi. Se olisi sitä halpaa kuraa. Pistävätkö nuo vähän hintalisää tuomaan ”laatua”? Toivottavasti eivät.