Pint and burger: Pancho Villa (Lahti)

”Oletko syönyt Pancho Villan burgerin?”, minulta kysyttiin noin vuosi sitten, kun kuultiin että syön niitä vähän arvostelumielessäkin. Pancho Villassa lounas-pekoniburgeria odottaessa mietin, että kysyjähän ei mitenkään itseasiassa kehunut tätä, vaikka aluksi sen niin tulkitsinkin. Kyseessä oli vain kysymys, olenko syönyt.
Tapa käydä tilipäivän jälkeen burgerilla on vähän ollut katkolla erinäisten säätöjen ansiosta, mutta nyt se pamautettiin ja alkoihan lomakin, siis loistava tekosyy mennä burgerille (kuka muistaa vielä ne Carrolsin mainokset ”nälkä, mikä loistava tekosyy”?). Lämmin päivä, pimeä luola… Panchossa voisi istua ulkonakin, mutta oltiin vielä töissä, niin hakeuduimme pimeimpään nurkkaukseen.
Hintaa tuijottavalle lounas on tietty hyvä diili, 9.80 sisältäen salaatin ja kahvin (no, saa niitä halvempiakin — lounaita tietysti), lisäksi tiedusteltiin lounaspassia, jolla olisi varmaan saanut jotain etuja. En ottanut.
Naureskelimme lounas menua: Maanantaina Chevreburger, tiistaina Kanaburger, torstaina Chevre-kanaburger, näinköhän myivät ”rääppeet”?
Burgeri tuli ja yksi pöytäseuruestaamme kommentoi heti ”tässä on tällainen kaupan sämpylä”, ei tosiaan hyvältä näyttänyt.

Pekoniburgeri. Huomaa pihvin paksuus ja kypsyys

Burgeri ei kuitenkaan ollut ihan läpeensä huono, aika hyvät mausteet, ranet olivat kerrankin kuumia ja niissä oli jotain pulveria (chiliä?) ja mukaan tuli jopa hedelmäinen dippi, jota en tosin syönyt. Pihvi oli tämän annoksen heikkous. Pieni, ohut, paistettu lähes karrelle, ei aidon lihan makua. Ketjuburgerina (niinkun Mäkkäri tai Burger King) tämä menisi ihan täysillä, mutta ei mikään gourmetburger. Sanoisin että alempaa keskitasoa ravintolaburgereissa, mikä ei tee tästä mitenkään huonoa. Voisin syödä tämän joskus toistamiseenkin, mutta ei niin väliä jossen syö.
Mättö mahassa vielä painaen poljin töistä kotiin.. ensi kerran sitten kesän jälkeen sinne. Aika loistava tunne, kevät oli kohtuu raskas. Aurinko paistoi ainakin silloin tällöin, koira oli kotona vastassa ilahtuneena, niinkuin aina. Kesä.