hartwall mainos

Pint and burger: Sinne (Porvoo)

Porvooseen vei kesälomailijan tie. Olin lukenut jostain blogista, että Sinne bistrossa on Suomen paras hampurilainen. Lievän ennakkoluuloisesti suhtaudun aina tällaiseen.

Mentiin Porvooseen hitusen kiireellä, sillä tämä kesä ei ole säillä hellinyt, tänäänkin oli luvassa sadetta ja motari + sade + vanhahkot kesärenkaat eivät ole houkutteleva yhdistelmä. Parkkarilla arpoessamme missä on mikäkin kohde, ohikulkija neuvoi ystävällisesti meitä. Mitä? Tällainen ystävällisyys tuntuu jo hiukan ahdistavalta lahtelaisesta, yleensäkin Porvoo yllätti ystävällisyydellään, minulla oli kuva että jengi on töykeää siellä.

Otimme kaikki The Burgerit ja vissyn ja limun kanssa + vain yksillä ranskalaisilla, kolmelta hengeltä lasku oli 77€. Melko paljon.

Itse lätty. Luomunaudan pihvi, punertava sisältä ja kaikennäköistä muuta.

Burgeri tuli ja sitä hetken järsittyäni ei auta muuta kuin sanoa että tämä on Suomen paras tällä hetkellä minun listallani. Muistutan vielä että listani on ”parasta nyt” henkinen, joku burgeri saattaisi olla parempikin jos söisin sen nyt, mutta en muistele esim. vuotta 2013 ja New Yorkin burgereita, se olisi aika mahdotonta. Vuotta vanhempia kokemuksia ei listalla ole.
Maku oli hyvä, pihvi, tuo burgerin sielu, oli todella hyvä, punainen sisältä mutta kokonaan lämmin. Katselin burgerien valmistusta muodikkaassa ”näe kokit” -set upissa ja huomasin kuinka ne laitettiin valmiina johonkin uunintapaiseen hetkeksi lämpiämään (?) ennen tarjoilua. Hyvä homma, nyt oli kaikki kohdallaan. Mikään täytteistä ei puskenut esiin ja ne täydensivät toisiaan mukavasti. Yksi pihvi oli riittävästi, se oli paksu, toinen olisi maksanut 8€, mikä on kohtuu paljon ja tekisi pelkästä burgerista ilman ranuja 28€ hintaisen… ranujen kanssa yli 30 siis.. oho.
Mutta valitus sikseen, hemmetin hyvä purilainen. Kannatti syödä.

Porvoo sinänsä yllätti kohteena positiivisesti, paitsi hintojen kohdalla. Käsityösuklaa maksoi sen käsityön mukaisesti ja pikkuputiikkeihin upposi helposti satasia.

Ihan kivan näköistä tönöä löytyy vanhasta kaupungista, vaikka en henkilökohtaisesti moista arvostakkaan juurikaan, antavat ne tunnelmaa.

Autoilija jätti kaljat väliin, mutta täällä löytyisi kaikenmoista enempi vähempi paikallista pinttiäkin, mikä houkuttelisi tulemaan julkisilla, mutta Lahdesta tulee yksi normaali bussi/päivä/suunta. Toinen on sitten joku 5 tuntia kestävä ihme kiertelijä. Hankala matka täältä päin maailmaa oluen ystävälle, jossei saa kuskia.

Loppujen lopuksi mukava päiväreissu. Yllätyin.