Pint and burger: Stone Brewing Little Bastard Ale ja Stone Go To IPA

Päätin hallitusti lipsua yhden oluen linjastani, jotta saan vähän vertailua, eli kaksi pientä tölkkiä. Tämähän on about pintti olutta, ehkä vähän päälle.

Katsastin tarjontaa Prismassa ja silmääni osui Saksalaisen Stone Brewingin tuotteet… oikeastaan ihan vahingonssa otin kummatkin ja huomasin että nämähän ovat samalta panimolta. Kassiin ja kotiin. Toki maksoin ne ensiksi, tuosta saattaisi jäädä toisenlainen kuva.

Jonkun sortin myrsky oli katkaissut omenapuun toisen haaran kokonaan, pistin sen palasiksi lahjaviidakkoveitselläni, aioin käyttää omenapuulastua grillauksen maustajana. Anthony Bourdainin ohjelmasta keksin tuon, kun kehuivat kuinka hyvä grillipuu omenapuu on. Tuolla setillä, viitisen halkoa, ei grillata pitkään, siksi mausteeksi ja hiilillä tai briketeillä varsinainen hiillos.

Varsinaisten oluiden pariin, joita maistelin burgereita tehdessä kotosalla. Tällä kertaa vain pannulla, grillihommat vaativat sen verran enempi energiaa ja vaivannäköä. Ehkä Juhannuksena käytän noita lastuja? Mutta piti niistä oluista kirjoitella.

Little Bastard Ale, kuin IPAa, jouduin monta kertaa katsomaan, onko tölkki nyt oikea. Ei mikään huono IPAna… pettymys, jos haet Brittityylistä Alea. Sinänsä ei mikään huono, mutta vähän ylimainostettu, helppo ja tavanomainen olut, joka kyllä kestää koko juonnin ajan ihan maukkaana.

Stone Go To IPA on kylläkin enemmän vielä IPAmaisempi, mikä nyt ehkä ei sitten ole yllätys. Ei mikään ihmeellinen, mutta ei huonokaan. Ihan perusIPA. Pidän joistakin IPA-oluista enemmän kylläkin, tämä ei ole kovinkaan paljon parempaa, kuin ne, missä on tyhmät piirretyt etiketit. Näitä piirrosetikettiIPA-oluita en osta kovinkaan usein. Mielummin kuin Karjalaa toki.

Oluista jäi ihan hyvä jälkifiilis, ylensyöntiä siihen päälle ja television katselua, tätä edelsi lähes kokonaan ulkona vietetty päivä, olihan helle, niin kyllä oli raukea olo iltasella. En varmaan ihan heti kuitenkaan näitä osta uudestaan.

Tähän sitten näyttikin kesä päättyvän. Olihan tuota jo kerrakseen. Aina vähän ihmetyttää ja yllättää tämä Suomen kesä, vaikka se on aina tällainen… ei sitä vaan meinaa muistaa. Täksi kesäksi tein itselleni aivan tajuttoman liikuntaohjelman loman ajaksi, ihan kokeeksi, olisiko siitä jotain positiivisia vaikutuksia, mutta täytyy sanoa että aamulla sateessa lenkille lähtö kysyy kyllä luonnetta.