mainos
mainos

Pitkän linjan perheyritys PM-Juomatukku tuntee suomalaisten makutottumukset

Mainos

Täyden palvelun konsepti on Suomen laajimman juomavalikoiman omaavan PM-Juomatukun perusperiaate. Ravintolat, kaupat, catering-palvelut ja muut yritykset ja yhteisöt saavat kaiken tarvitsemansa joustavasti saman katon alta.

PM-Juomatukun toimitusjohtaja Jarkko Markula tuntee suomalaisen juomakulttuurin hyvin. Työskentely 1980 perustetussa perheyrityksessä on aikaa vievä, mutta palkitseva työ. ”Isäni Pekka Markula perusti juomatukun alun perin oluttuotteiden tukuksi. Vuonna 1993 yritys laajeni täyden valikoiman alkoholitukuksi, josta lähtien olen itse ollut mukana yrityksessä, näistä viimeisimmät 4 vuotta toimitusjohtajana. Perheyrityksessä työn teko on varmasti erilaista kuin vaikkapa valtion konttorissa työskentely. Suuri vahvuus on siinä, että kaikki langat ovat omissa käsissämme ja pystymme reagoimaan markkinoiden ja kuluttajien vaatimuksiin erittäin nopeasti. Listaamme jatkuvasti uusia tuotteita jo ennestään laajaan valikoimaamme kysynnän mukaan. Juomamuodit tulevat ja menevät, mutta asiakkuudet pysyvät. Koemme asiakkaiden luottavan markkinatuntemukseemme ja yhtä lailla he kertovat meille palautetta suoraan omilta asiakkailtaan. Loppuasiakas eli kuluttaja lopulta määrää siis meidänkin valikoimamme”, kertoo Markula.

PM-Juomatukun tuoteluettelo on vakuuttava. Jatkuvasti kehittyvältä listalta löytyvät niin oluet, viinit, väkevät kuin alkoholittomatkin. Yksi maan laajimmista panimotuotevalikoimista kattaa tyylit ääripäästä toiseen. Pelkästään kotimaisia pienpanimotuotteita on luetteloitu myyntiin yli kolmesataa. Ulkomaisten tuotteiden valikoimasta löytyy kaikki tarpeellinen vaativallekin asiakkaalle. ”Asiakkaitamme ovat niin ruokaravintolat kuin erikoisoluisiin keskittyneet olutravintolatkin. Yhteistyökumppaneinamme toimivat kaikki tärkeimmät maahantuojat. Erikoisoluita kysytään koko ajan enemmän ja pyrimme vastaamaan kysyntään nopeasti. Ruokapuolella suositut itämaiset oluet kuten Asahi, Iki ja Chang Beer ovat olleet meidän omassa maahantuonnissamme jo vuosia.”

PM-Juomatukun logistiikka on lähes kokonaan omissa käsissä, sillä omat autot ja osaava henkilökunta toimittavat tuotteet pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös mm. Turkuun ja Jyväskylään, muu Suomi operoidaan yhteistyössä kuljetusliikkeiden kanssa. Tukku työllistää 14 alan ammattilaista.

PM-Juomatukun tuotteisiin kuuluu juomien lisäksi laaja valikoima ravintola-alan tarpeistoa mm. lasit, paperituotteet ja siivousvälineistö. ”Pyrimme olemaan täyden palvelun tukku. Asiakas saa yhdestä osoitteesta kaiken tarvitsemansa. Juomat, drinkeissä käytettävät siirapit, snacksit, savukkeet ja vaikkapa vuokrattavan hanalaitteiston juhliinsa. Lisäksi meillä on jatkuvasti erittäin edullisia kampanjaeriä tarjolla mm. oluista ja viineistä ja lisäämmekin mielellämme uusia sähköpostiosoitteita postituslistaamme.”

PM-Juomatukun Jarkko Markula.

PM-juomatukku on 100%:sti kotimainen perheyritys. Jano on ilo.

Kuvat: Jarkko ja Petri Markula.