Pyynikin Käsityöläispanimo ja Restamax löysivät toisensa

Tampereen olutravintolaskene uudistuu, kun Pyynikin Panimoravintola avautuu. Samalla konkretisoituu Pyynikin Käsityöläispanimon pitkäaikainen projekti oman ravintolan perustamiseksi.

Kumppanina toimii Restamax, joka sulki syyskuussa August von Trappe -nimellä kolmisen vuotta toimineen belgialaishenkisen olutravintolansa. Myös uuden ravintolan ruokalistasta vastaa Restamaxin kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt Hans Välimäki.

Loppuvuodesta avattava Pyynikin Panimoravintola on yhdistelmä brewhouse-maailmaa ja bistroa. Tampereen Matkailutaloon tulevat tarjolle kaikki Pyynikin Käsityöläispanimon tuotteet, joiden uniikkeja makuja täydentää Välimäen suunnittelema ruokalista.

Ruokalista kumartaa maltaisiin päin. Käsityöläisoluiden parhaimmistoa hyödynnetään myös annosten valmistuksessa. Jokaista ruokaa täydentää luonnollisesti suositusolut.

– Meillä on Tuomas Peren ja koko Pyynikin kanssa vahva yhteinen visio tästä. Emme halua avata vain perinteistä panimoravintolaa. Pyynikin oluttarjonta on erittäin rikas, mikä mahdollistaa moniulotteisuuden myös ruokapuolella. Olutkokemus ei voisi tästä enää paremmaksi muuttua, Välimäki hehkuttaa.

Unelmista totta

Pitkään vireillä ollut panimoravintola on olutmestari Tuomas Perelle unelmien täyttymys.

– Intohimo olueen on ohjannut kaikkea tekemistämme alusta saakka. On unelmien täyttymys päästä avaamaan tällaisen taustajoukon kanssa oma ravintola, jossa olut valmistetaan paikan päällä. Panimoravintolasta tulee Pyynikin oluen ystävien oma paikka, jonne tulevat kaikki uutuusoluemme aina ensimmäisenä saataville. Tämä yhteistyökuvio on äärimmäisen merkittävä tulevaisuuden tekijä panimomme kasvustrategiassa, Pere kommentoi.

Valikoima humalluttaa: listalle tulevat kaikki Pyynikin tuotteet oluista siidereihin ja perisuomalaiseen sahtiin. Maltaisen lisänsä antaa myös kuukausittain vaihtuva panimoravintolan oma olut.

– Hanaoluita tulee saataville lähes 20 erilaista ja pulloissa valittavaa riittää noin 30 oluen edestä. Lisäksi tuomme listalle olutmaistelutarjottimet, jotka mahdollistavat eri oluisiin samanaikaisesti tutustumisen ja niiden vertailun. Olutvalikoima tulee mukailemaan vahvasti eri vuodenaikoja – jokainen tuotteemme kertoo reseptiikallaan ja makumaailmallaan oman tarinansa, panimoravintolan vastaava oluentekijä Samuli Peltonummi kertoo.

Industrial-hengessä

Sisustukseen on suunniteltu otteita industrial-tyylistä: betonia, vanhaa puuta ja kuparia.

– Matkailutalon kulttuurihistoriallinen miljöö kruunaa panimoravintolan sisustuksen ja hengen. Asiakkaat pääsevät nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokonaisuudesta vielä tämän vuoden puolella. Ensi kesänä otetaan käyttöön myös uusi beer garden -tyylinen terassi, Restamax Oyj:n ruokaravintoloiden linjajohtaja Tanja Virtanen kertoo.

Pyynikin Panimoravintola,— Verkatehtaankatu 2, Tampere