Reittausblogi: Kotiolutta: BBHBC & Reittausblogi Rantojen Toveri

Teimme kesäkuun alussa BBHBC:n Mikon ja Miikan kanssa Grainfatherilla yhteistyöoluen, joka oli tarkoitettu jalkapallo/salibandyjoukkueemme Lapijoen Toverien käyttöön Otanlahden Urheilukarnevaaleille. Karnevaaleilla pelattiin juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna beachfutista ja katusählyä. Toverit osallistuivat molempiin lajeihin ja etenivät alkusarjasta pudotuspeleihin. Katusählyssä oltiin lopulta ainoastaan maalin päässä finaalipaikasta, joten turnausta voi pitää varsin onnistuneena. Pelejäkin tärkeämpi seikka, hauskanpito, onnistui myös erinomaisen hyvin, eikä vähiten hyvän oluen ansiosta.
Kyseessä on 5% vahvuinen belgityylinen farmhouse ale, johon yritimme saada punaista väriä uuttamalla punajuuresta mehua, joka lisättiin keiton lopussa kattilaan. Raportti oluen valmistuksesta löytyy tästä linkistä.
Reseptiikka:— 
Etiketti:
— 
Vaalea, hieman punertava ja belgimäiseen tapaan tiivistä vaahtoa päälleen muodostava ale. Oluessa on punertava vivahde, mutta ei siitä missään nimessä niin punaista tullut kuin oli tarkoitus. Tuoksussa belgihiivan mausteiset sävyt lyövät kättä hedelmäisen humalakatraan kanssa ja kokonaisuus nivoutuu parfyymimäiseksi, sitrushedelmäiseksi ja hieman minttumaisen yrttiseksi. Mallastakin on taustalla keksimäiseen ja leipäiseen tapaan. Maku on kuivakka ja riittävän katkeroitu – farmhouse ale sellaisena kuin se tehdessäkin kuviteltiin. Punajuuriuutteesta ei ole irronnut minkäänlaista sivumakua, vaan puhtaasta ja laadukkaasta tavarasta on kyse. Maussa on alkuvedossa heti keksimäinen, hyvin kevyen karamellisoitu maltaisuus, sitten hedelmäcocktailia trooppisella suuntautumisella ja lopussa yrttejä sekä riittävä, jopa varsin terhakas puraisu. Toimii! Saimme huomata myös tavaran tekevän kauppansa, sillä päivän edetessä Toverien maitokärryjen sisältö väheni tehokkaasti, vaikka muutakin nautittavaa oli tarjolla riittämiin. Mielestäni tästä tuli juuri sellainen kuin tehtäessä tarkoitettiin, jos väriä ei lasketa, ja ajoi siis asiansa täydellisesti.