Reittausblogi: Maistossa Bock's Pils ja Pale Ale

Oluen valmistus loppui Vaasassa vuonna 1987, kun silloin Hartwallin omistuksessa olleen Oy Bock Ab:n tuotanto siirrettiin Turkuun. Suljetun panimon perinteitä vaaliva Panimoravintola Bock’s Corner Brewery perustettiin vuonna 2014 ja ensimmäiset vaasalaisoluet sitten vuoden 1987 valutettiin sen hanoista keväällä 2015. Tämän jälkeen kaupungissa onkin mallasjuoman saralla tapahtunut paljon. Tänä vuonna aloittavia pienpanimoita on kaksi; NP Brewers ja Kvarken Bryggeri. Lisäksi Vaasa Craft Parkiin puuhataan panimoravintolaa ja lähelle Vaasaa Laihialle on perusteilla Puukkosaari Pryyveri. Tarkemmat sijainnit ja tiedot löydät kätevästi Olutkellarin pienpanimokartasta. Vaasa on siis todella haastamassa neljän panimon Poria länsirannikon olutherruudesta.
Kohtasin Bock’sin Pilsin ja Pale Alen Raumalla Ruokapuoti Lumossa ja tartuin tietysti tilaisuuteen päästä maistamaan itselleni uuden suomalaispanimon oluita.— 
Pils
4,7%, BBE: 07.05.2017, Erä: L0.24
Syvän kultainen, hieman kuparivivahteinen, kirkas ja kohtuudella vaahtoava olut. Tuoksussa on voimakasta leipäistä maltaisuutta, aavistus paahdettua toffeeta ja ruohoisyrttinen mukavan runsaan tuntuinen humalointi. Maku on miellyttävän maltainen, pehmeää ja runsaan leipäistä sekä aavistuksen toffeemaista tuntumaa. Keskivaiheilla alkaa rinnalle kertymään yrttistä katkeronpurentaa ja loppu kääntyy ruohoisemmaksi. Jälkimaussa aavistus metallia. Todella runsasmaltainen suutuntuma ja pehmeät hiilihapot tekevät oluesta miellyttävän juotavan. Runko on pilsille jopa turhankin tuhti, ehkä purevuuden kustannuksella, mutta sahtimiehenä pidän kyllä ruokaisasta rungosta. Kokonaisuutena vallan mainio ja aidon saksalaisen oloinen pils – puhdas maltaan maku. Olutmestari kuulemma onkin saksalainen, joten tyyli on hallussa ilmeisesti jo verenperintönä.
Pale Ale
4,7%, BBE: 09.05.2017. Erä L1.26
Kirkkaanlainen oranssihtava olut, joka vaahtoaa vaimeasti. Tuoksussa on vaimeaa appelsiinimaista hedelmäisyyttä, ruohoisuutta ja kevyttä vihannesmaisuutta. Ei aivan tuoreimmillaan ja toki päiväyskin on alle kuukauden päässä. Maku on aluksi hedelmäinen, mutta se kääntyy nopeasti marjaiseksi ja ruohoiseksi sekasotkuksi. Mallaspohja on melko makeahko ja yleisilme loppua kohti hieman tiskirättimäinen sekä katkeron puutteessa myös vetisen tuntuinen. Nyt ei kyllä skulaa. Raikkaus on kateissa ja yleisilme sotkuisen tuntuinen.
Molemmista oluista on olemassa myös 5% pulloversiot, jotka löytyvät luonnollisesti Alkon valikoimasta. 0,3% meidät turmioon ajaa… Panimo ilmeisesti suodattaa oluensa, sillä pulloissa ei ollut minkään sortin sakkaa.