Rock-yhtyeet olutkulttuurin asialla ja toisin päin.

Olutposti tapasi HBFssä tuttuja musiikkipuolelta eli Viikate yhtyeen solistin Kaarle ”Kalle” Viikatteen sekä sekä basisti kosketinsoittaja Ervo ”Erkka” Viikatteen. Samalla maisteltiin yhtyeen uutta Kuu Kaakkoon Yllä nimistä olutta, joka Viikatteen legendaarisen julkaisun nimi. Äänite julkaistiin yhtyeen 10 vuotta sitten. Ja siksi 10-vuotis juhlakiertue— joka starttaa 17.-18. 5 Helsingin Tavastialta. Nämä konsertit ovat kylläkin jo loppuunmyytyjä.

”Kuu Kaakon Yllä A-olut on saksalaisella Hallertau Mittelfrüh -humalalla hunnutettu pils-tyylinen 5,2% nen olut.— Oma olut käy meille kuin nenä sinne sillä johan yhtyeen juomapuolen tuotteista löytyy Pimeys niminen kahvi ja Tervaskanto likööri” toteaa yhtyeen keulahahmo Kaarle Viikate ja hörpää kunnon kulauksen omaa oluttaan.

”Elämä ei ole pelkkää rockia vaan tarvitaan myös nesteytystä” toteavat Viikatteen Kalle ja Erkka sekä Ruosniemen panimon toimitusjohtaja Antti Isomäki.

Olutposti tapasi Viikatemiehet myös vuonna 2017 kun julkaistiin Pohjoista viljaa olut.(Video)

Siinä kuulumisia vaihtaessa paikalle saapuu legendaarinen rumpali Teijo Tapani ”Twist Twist” Erkinharju jonka työmaina on toiminut yhtyeet kuten Peer Gunt, Leningrad Cowboys ja Los Bastardos Finlandeses. Ja heti perään paikalle ilmestyy yhtyeen kitaristi Ailu Immonen. Ja kuinka ollakaan myös Los Bastardos Finlandeses yhtye on päässyt myös oman oluen makuun. Samalta seisomalta koko joukko suuntaa maistelemaan tätä — Raumalaisen Linden Breweryn kanssa sävellettyä lageria. Oluttyylinä toimii siis mexican lager ja lue tästä kattava kuvaus tuotteesta by Harri Metsäjoki— â€“— Reittausblogi

Ailu ja Twist tutkivat yhtyeen oluen etikettiä.”Kyllä musta väri toimii paremmin kuin lila” todetaan yhteen ääneen.

Lue myös juttu vuodelta 2018 eli Vakka-Suomen panimo — bändioluiden pioneeri — ja Metallica teki oman oluen