Sahti maistuu myös maailmalla

Sahti on perinteinen suomalainen suodattamaton olut, jonka teossa käytetään etupäässä ohra– ja lisänä vähäisessä määrin ruismaltaita sekä joskus vehnää ja kauraa. Sahti käytetään tuorehiivalla ja maustetaan usein katajalla tai katajanmarjoilla, toisinaan myös humalalla.

Sahti on keskimäärin punaruskeaa, makeaa, vahvaa, sameaa, vaahdotonta ja poreilematonta, mutta eri valmistajien juomien ominaisuuksien välillä on suurta vaihtelua. Sahdin alkoholipitoisuus on keskimäärin noin kahdeksan tilavuusprosenttia. Sahti on tuoretuote, joka nautitaan yleensä melko pian valmistuksen jälkeen. Sahdin valmistuksen perinne on säilynyt laajimmin Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Pohjois-Satakunnassa. Sahti on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi vuonna 2002 (Wikipedia)

Sahtilähettiläs Pekka Kääriäinen kertoo matkastaan Tsekkiin sekä sahdin valmistuksesta.

 

Malmgårdin Panimon Markku Pulliainen viemässä sahtitietoutta Yhdysvaltoihin. Video vuodelta 2012.

Sahdin valmistusta

MoonTVn raportti vuodelta 2017: Onko sahti muutakin kuin junttien juomaa?

Lue juttuja Sahdista

Sahti Wikipediassa

Tee itse juhannussahtisi kotikeittiössä (Yle)

Suomen Sahtiseuran Facebook

Teemu Lehtisen Korkinmurtajat: Rikkooko sahti rajoja

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.