Sampanja Pils! Aarre sadan vuoden takaa uudelleen tuotantoon

Olipa kerran, yli sata vuotta sitten, juhlavan kevyt ja raikkaasti kupliva juhlajuoma kunnes kieltolaki kielsi sen. Nyt Kotka Steam Brewery toi sen takaisin salaisella reseptillä valmistettuna uutena versiona.

Kotka Steam Brewery kunnioittaa Kymen Mallasjuoman Kotkan Hovinsaaressa sata vuotta sitten valmistamaa kuohuvaa juhlajuomaa panemalla sitä jälleen. Sampanja Pils lanseeratiin pääkaupunkiseudulla 19.- 22.7.2023 Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa, jossa myös Olutpostilaiset pääsivät maistamaan tätä mainiota juomaa.

Kuva: cyde

Oluessa yhdistyy moderni käsitys oluenvalmistuksesta historialliseen perinteeseen. Ylellisen raikas elämys nautitaan kuohuviinilasista hyvin jäähdytettynä. Uusi kupliva juhlajuoma kieltolakia edeltävältä ajalta on saatavissa hyvin varustetuista juhlaravintoloista.

– On erityisen jännittävää panna historiallista olutta, jonka maku on samalla ultramoderni ja toisaalta sadan vuoden takaa. Hyvätkin asiat saattavat vuosien saatossa hävitä ja palata sitten entistä ehompana takasin”, iloitsee panimomies Kari-Jukka Koivistoinen Kotka Steam Breweryltä.

13 vuotta kestänyt kieltolaki kadotti Suomesta monta hienoa asiaa, kuten Sampanja Pilsin ja ne 100 panimoa, jota ennen sitä oli. Nyt panimoiden määrä on palautunut ja jopa ylittynyt.

Lähde: Kotka Steam Brewery Kuvat: Pekka Vainio

Teksti: cyde