mainos
mainos

Viikon olut ja ruoka -pari: Seesamisiementangot ja oluinen maapähkinä-harissadippi

Oluen kanssa maistuu aina pikkusuolainen. Tässä helppo, oluella maustettu dippi ja rapeita seesamisiementankoja, jotka ovat oivia vaikka iltapalaksi. 

Seesamisiementangot

Taikina:

  • 2,5— dl vehnäolutta
  • 1/2 paketti tuorehiivaa
  • Ripaus sokeria
  • 1 tl suolaa
  • Noin 7 dl vehnäjauhoja
  • Noin 1 dl oliiviöljyä

Päälle olutsiirappi:

  • 2 dl tummaa belgidubbel-olutta
  • 2 dl sokeria

Lisäksi:

  • 1 dl seesaminsiemeniä 

Keitä siirappia kasarissa, saa jäädä aika ohueksi. 

Liota hiiva kädenlämpöiseen olueen. Lisää ripaus sokeria. Alusta taikinaan jauhot (joihin sekoitettu suola), ja lopuksi öljy. Taikina saa jäädä aika öljyiseksi. Anna levätä noin tunnin lämpimässä.

Tee taikinasta pötkö ja jaa se noin 20 osaan. Pyörittele osista pitkulaisia tankoja ja väännä niitä vielä kierteelle ennen kuin laitat ne leivinpaperin päälle uunipellille. Laita uuni päälle 200-asteeseen ja anna tankojen kohota sillä aikaa. Sivele tangot olutsiirapilla ja sirottele päälle runsaasti seesaminsiemeniä. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes ovat päältä kullanruskeita. 

Oluella notkistettu maapähkinä-harissadippi

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1/2 dl harissa-tahnaa
  • 1 dl vaaleaa lager-olutta
  • 1 tl palmu- tai ruokosokeria
  • Suolaa

Sekoita maapähkinädipin ainesosat, paitsi olut, sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää olut ja suola, sekoita ja maista. Anna tekeytyä viileässä.

Dippaile seesamisiementankoja harissadipissä. Juomaksi sopii vaalea lager tai pils, APA, vaalea belgi-ale tai trooppisilla hedelmillä maustettu hapanolut. 

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Lohinugetit ja IPA