hartwall mainos
hartwall mainos

Servaalille uusia panimoita

Oluita maahantuovan ja jakelevan Servaalin olutvalikoima laajenee kahdella mielenkiintoisella panimolla, kun yhtiö aloittaa yhteistyön kuopiolaisen RPS Brewingin ja espanjalaisen Nomada Brewingin kanssa.

Servaali ja indiepanimo RPS Brewing aloittavat yhteistyön, jonka myötä Servaali toimii RPS:n tuotteiden jakelijana valtakunnallisesti ravintoloissa, vähittäiskaupoissa sekä Alkossa marraskuun puolivälistä lähtien.

Servaali on vaikuttunut vasta keväällä 2017 toimintansa aloittaneen panimon ammattimaisuudesta.

– He ovat onnistuneet luomaan mielenkiintoisen ja kokonaisvaltaisen paketin. Tätä ilosanomaa on hienoa lähteä levittämään Suomen markkinoille, hehkuttaa Servaalin Business Unit Lead Erkka Schönberg.

RPS Brewingille yhteistyö mahdollistaa ydinasiaan keskittymisen.

– Tämä mahdollistaa meidän keskittymisen omaan ydinosaamiseen eli parhaiden mahdollisten oluiden panemiseen. Voimme luottaa, että Servaalin ammattitaitoinen organisaatio saa sen läpi Suomen oluen ystävien huulille, kommentoi RPS Brewingin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen.

Kirjaimet RPS tulevat sanoista Rock, Paper and Scissors eli kivi, paperi ja sakset. Panimomestarina toimii Aki Railanmaa ja mukana ovat myös Ravintola Maljan ravintoloitsijat Janne Seppälä ja Petteri Pirhonen sekä Tahkon Ukko hotelli-ravintolan Samuli Huuhtanen.

Myös Nomada Brewing— Servaalin salkkuun

Servaalin olutvalikoima saa toisen tulokkaan, kun Nomada Brewing -yhteistyö alkaa vuoden 2017 lopulla. Kiertolaispanimona aloittanut Nomada Brewing on saavuttanut lyhyessä ajassa kunnioitettavan statuksen olutpiireissä. Vuoden alussa aloilleen asettunut panimo löi hynttyyt yhteen panimojätti Mahou San Miguelin kanssa. Yhteistyö Espanjan suurimman oluttoimijan kanssa mahdollistaa täydelliset puitteet oluiden valmistukseen Lleidassa, Koillis-Espanjassa.

Nomada Brewing panimon priimusmoottori Sami Claret sekä aisaparinsa Javier Aldea tuottavat hienoja oluita, joissa ei säästellä luovuudessa. Äitinsä puolelta suomalaistaustaisella Claret’lla on vahva side Suomeen. Valikoimasta löytyy esimerkiksi suomeksi nimetty vadelma sour ale, Revontulet. Panimon tyyliin kuuluu oluiden maustaminen suhteellisen ronskilla kädellä ja raaka-aineina käytetään paljon hedelmiä, marjoja sekä yrttejä.

Nomadan tasosta kertovat lukuisat palkinnot muun muassa Yhdysvalloista. RateBeer-sivusto pisteyttää Nomadan Papaya Rye Double IPAn koko Espanjan parhaaksi olueksi. Servaalilla ollaankin innoissaan uudesta yhteistyöstä.

– Nomada on todella mieluisa lisä valikoimaamme ja oluiden laatu sekä laaja kirjo on hämmästyttävän korkea. Aloitamme hillitysti vain kolmella oluella, mutta pitkin ensi vuotta tuomme Suomeen useampia tuotteita, toteaa Servaalin Brand Development Lead Juho Koivula.

Nomadalla on kunnianhimoisena tavoitteena, että iso osa valikoimasta olisi tulevaisuudessa gluteenittomia. Tällä hetkellä Nomadan ”flagship” IPA Petricor on jo saatavilla gluteenittomana versiona. Gluteenitonta IPAa, Revontulet vadelma souria sekä Papaya Rye Double IPAa pääsee maistamaan jo tällä hetkellä pääkaupunkiseudun Kalaravintoloissa. Toistaiseksi tuotteita on saatavilla vain ravintolamyynnissä.