Viikon siideritärppi: Sidra Viuda de Angelón — 

Maistettu: Inez, Tampere

Inez – tapasbaari Tampereen sydämessä on Suomen ensimmäinen oikea siideribaari. Olen menossa illalliselle Ineziin syyskuun lopussa, mutta sitä ennen kävin lounaalla.—  Lounas koostui tapas- ja salaattipainotteisesta noutopöydästä, jonka kanssa nautin kaksi siideriä, ravintolapäällikkö Kirre valitsi siiderit.

Maistelussa oli Sidra Viuda de Angelónin siideritalon kaksi siideriä.

Sidra Viuda de Angelón

Sidra — — Viuda de Angelón – Sidra Natural

Hiilihapoton siideri on ihastuttavasti perinteisessä vihreässä pullossa. Kuten olen aikaisemminkin hehkuttanut, tykkään todella paljon—  perinteisistä asturialaisista siidereistä perinteisissä pulloissa. — Upea, tumman oranssi väri, sameus ja päätä huumaava omenan tuoksu lupaavat hyvää. Maku on intensiivinen, mausteinen, vahvan omenainen, hapot, tanniinit ja omenan makeus ovat todella hyvin balanssissa. Siideristä puskee läpi mahtava navettamaisuus ja maalaissiideriin kuuluva mausteisuus. — Annan siiderille täydet 10 pistettä!

Sidra Viuda de Angelón

Sidra Viuda de Angelón – 1947

Nimi viitannee siideritalon perustamisvuoteen.—  Välittömästi vaikutuksen tekee oikea kaatotapa (korkealta, jotta siideri saa ilmaa) sekä ehdottomasti myös oikeaoppinen matala lasi, joka on vilahdellut blogissani aikaisemminkin. Siiderin väri on syvän kullankeltainen. Tuoksu on yllättävän raikas, vihreät omenat ja omenankukka tuoksuvat. Aromi on täyteläinen, kypsän omenainen, hyvin espanalaistyylinen. Hiilihapottomassa siiderissä maku on todella intensiivinen ja jälkimaku huikean pitkä. Täyden kympin siideri tämäkin!

Jään odottamaan innolla illallistani Inezissä – listalle jäi useita siidereitä, jota en vielä ole maistanut!

Ingrid Viertola

www.siideriakiitos.fi

http://www.sidraviudaangelonpomar.es/