Maisteri Simo Frangén viimeinkin käytännössä K.H.P.V.:n Ottopoika

Tamperelainen viihdetaiteilija pääsi viimeinkin juhlistamaan arvonimeään kokoontumisrajoitusten höllennyttyä.

Palindromitaiteilijana, koomikkona ja televisiojuontajana tunnettu Simo Frangén valittiin Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan (K.H.P.V.) vuoden 2021 Ottopojaksi valtakunnallisen Ottoviikon avajaispäivänä 17.4., joka on Oton nimipäivä. Viikko päättyy 23.4. Yrjön nimipäivään. Nimitys myönnettiin tänä vuonna jo 29. kerran.

Ottopoikajuhlallisuuksia päästiin viettämään pandemiatilanteen takia vasta syyskuun lopussa. Frangén noudettiin Helsingin Rautatieasemalta Sinebrychoffin legendaarisella hevosten vetämällä panimovankkurilla. Itse tilaisuus järjestettiin tuttuun tapaan panimoravintola Bruuverissa. Illan aikana Frangénille luovutettiin nimityskirjataulu ja professori, kuvanveistäjä Kimmo Pyykön uniikki Ottopoikapatsaan pienoismalli sekä arvokas taidekirja.

juhlistus

Virallisen osuuden jälkeen tilaisuudessa maisteltiin tietysti oluita, kohtuudella, ja kuunneltiin Frangénin palindromitaidetta. Frangén suosittelee sekä itselleen että muille läheistä tuttavuutta oluen kanssa. Yksi hänen ajatuksensa on, että elämä on liian lyhyt elettäväksi vain etuperin, niin oluen kyytipojiksi sopivat mainiosti palindromit – nuo etu- ja takaperin samat ilmaisut. Esimerkiksi: Tulo, ote, imu, mieto olut!

”Maailman myllerryksessä ihmiselle on tärkeää, että hänellä on jotakin turvallista, josta pitää kiinni. Minulle se on oluttuopin kahva. Oluttuopin tuttavallinen kättely antaa sisältöä elämään, yleisimmin puoli litraa kerrallaan.” – Simo Frangén

Olutseuralaisia

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry, eli Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta, valitsee vuosittain Ottopojakseen merkittävällä tavalla kunnostautuneen henkilön, joka toiminnallaan kunnioittaa Veljeskunnan arvoja.

Lähde ja kuvat: K.H.P.V.