Skeittilaudalta panimomelan varteen – Browerij t’Verzet

Pienessä Anzegemin kylässä sijaitseva Browerij t’Verzet on vain kuusi vuotta vanha panimo, mutta heidän kunnianhimoinen tavoitteensa on tehdä maailman parasta oud bruin -olutta.

Alex Lippins panimolla

Panimon perustajat, yhtenä heistä oluenteosta vastaava Alex Lippins, ovat pyhittäneet old bruins -oluttyylille kaiken osaamisensa ja jokaisen oluen teko merkitsee heille askelta lähemmäksi täydellistä oud bruinia. Toki panimolta löytyy myös paljon helposti juotavia oluita, kuten vehnäoluita sekä erilaisia ale- ja IPA-oluita.

Perustajien skeittimenneisyys näkyy panimolla

Kaikilla kolmella omistajalla on vahva rullalautailutausta ja panimon ilme onkin hyvin rento ja skeittihenkinen. Vaikuttavin osa on kuitenkin muuhun kokoon nähden suurensuuri tynnyrivarasto, jossa kaikki yksittäiset tynnyrit on nimetty musiikki-idoleiden mukaan. Lippinsin mukaan tämä on helppo ja hauska tapa olla kartalla siitä mitä missäkin tynnyrissä on ja lisäksi oppia muiden musiikkimausta.

Tynnyrivaraston ihailemisen lomassa saimme maistaa hedelmäisen hapanta oud bruinia ensin kahdesta eri tynnyristä ja lopulta myös pitkäksi mennyttä balsamico-olutta, joka on sekoitettu hieman ylikypsyneestä oud bruinista ja paahteisesta stoutista. Viimeinen olut jakoi hieman mielipiteitä mutta se oli kyllä etikkaisista mauista pitävälle unelma!

Nyt noin 250 000 litraa vuodessa paneva Browerij t’Verzet -panimo on syytä pitää mielessä, sen verran kilpailukykyisiä panimon oud bruinit olivat perinteisiinkin verrattuna.

Katso myös:

 

Puistoisen luostarin piilossa  – Braxatorium Parcensis -panimo