SOPP Helsinki starttasi! Katso panimoiden juomasuositukset

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma avasi porttinsa Helsingin Kaisaniemen puistossa.

33 esillepanijan voimin rullaava Suuret Oluet – Pienet Panimot -festivaali saapui Tampereen ja Lahden jälkeen Helsingin keskustaan Kaisaniemen puistoalueen kentälle. Sateinen sää varjosti avajaispäivää ovien avauduttua klo 12.00 mutta jo parin tunnin päästä alkoi aurinko paistaa.

Lahden tapahtumassa kävijämäärä ylitti viimevuotisen ja Tampereellakin väkeä riitti kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Vuonna 2003 Lahdessa ensimmäistä kertaa järjestetty SOPP on kotimaan oluttapahtumien legenda, joka vetää oluista kiinnostuneita ja muuten vaan viihtymään tulleita tapahtumaan vuodesta toiseen.

Katso videolta panimoiden omat juomasuositukset.

SOPP esillepanijat Helsinki 2021:

Chateau Carsin Rions, 8-Bit Brewing, Bock’s Corner Brewery Fiskarsin Panimo, HIISI
Panimo Honkavuori, Iso-Kallan Panimo, Karvilan Panimo, Kiiski, Kotka Steam Brewery, Lammin Sahti, Lapin Panimo, Loimaan Panimo, Maku Brewing, Mallaskoski, Malmgårdin Panimo, Nokian Panimo, Olu Bryki Raum / Suupohjan Panimo, OlutMylly, Koskipanimo, Pyynikin Brewing Company, Ruosniemen Panimo, Saimaa Brewing Co., Sonnisaari, Stadin Panimo, Stallhagen, Suomenlinnan Panimo, Takatalo & Tompuri, Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Tornion Panimo, Varastopanimo, Ägräs Distillery ja Ranskalaiset pienpanimot -yhteisosasto

Katso SOPP organisaattori Pekka Kääriäisen haastattelu

Oluiden lisäksi Helsingin SOPP tarjoaa ohjelmaa tastingeista esiintyjiin maistuvaa purtavaa unohtamatta. Ruokaa Kaisaniemessä tarjoavat Hellsinki’s Real Hot Dogs, Kuivalihakundi, Ruisherkku, Nordic Taco ja Haapasalon Hatsapurit. Suosittuja olutmaisteluita vetävät Olutpostin päätoimittaja, olutasiantuntija Anikó Lehtinen ja olutsommelierit Maria Markus ja Olli Majanen.

Perjantaina lavalle nousee Suomen Paras Olut-kilpailun lopputuomaristo, jossa on mukana myös kansainvälistä väriä ja illassa esiintyy Emilia Sisco Duo. Launtaina on perinteinen Sakari Nupposen tietovisa ja illalla esiintyy Janne Kaunisto Duo.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme. Myös tastingeja voi varata Tiketin kautta”, kertoo tapahtuman perustaja Pekka Kääriäinen.

Ulkomaisten oluiden osastosta vastaa Juomatalo Pikkulintu. Aivan uutena avauksena tapahtumassa saa myös ”suomalaista” viiniä, kun Chateau Carsin Ranskasta tulee mukaan omilla tuotteillaan. Kyseessä on suomalaisen Berglundien omistama viinitila Bordeauxissa, joten luvassa on mielenkiintoinen makumatka myös viinien maailmaan.

SOPP – Helsinki aukioloajat:

Ke 28.7.2021 klo 12.00 – 01.00
To 29.7.2021 klo 12.00 – 01.00
Pe 30.7.2021 klo 12.00 – 01.00
La 31.7.2021 klo 12.00 – 01.00

Alueella toimii pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 12–21.

SOPP terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Olutliiton jäsenseurojen talkoolaisten vastuulla. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna erityisesti huomioon ja alue on rakennettu väljäksi. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Ikäraja on 18 vuotta. Tapahtuma on sitoutunut turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden.

Videot: cyde ja Harri Soinila
Teksti: Mikko Hentunen