Suomen Olutseuran hallitus laittoi alulle oman oluen

Suomen Olutseuran hallitus perehtyi oluenvalmistuksen saloihin Helsingin Lapinlahden entisen mielisairaalan kellaripanimossa Brewniversen Juha Sinisalon johdolla.

Hallituksessa itsekin istuva, Jämä ja Wasted hävikkituoteoluistaan tuttu Sinisalo johti hallitusti hallituksen iltakoulun panosessiota, jonka lopputuloksena pullotetaan käymisen jälkeen olutseuran vielä nimeämätön pale ale.

Reseptiikkapalaverissa hallituksen tiimi päätyi Pilsner ja Simpsons Premium English Cara -maltaisiin sekä humaloinnissa saksalaiseen Magnumiin ja amerikkalaisiin Simcoe ja Amarillo -lajikkeisiin.

Mäskäyksen ja keiton jälkeen hiiva lisättiin Suomen Olutseuralaisin menoin käymisastiaan. Seuraava aktiivinen työvaihe, eli pullotus sovittiin parin viikon päähän.

Hallitus päätti työlään ja hikisen istuntonsa huojentunein mielin maistellen Brewniversen hävikkibanaaniolutta, sekä keskustellen vilkkaasti ja henkevästi olutkulttuurin tilasta, jäsenhankinnasta ja menneen kesän oluttapahtumista. Aiheisiin perehtymistä jatkettiin valikoiduissa olutravintoloissa ympäri Helsinkiä.

 

Hallitus vetäytyi illan jälkeen lyhyelle istuntotauolle ennen pullotusta ja kegitystä. Oluen nimeäminen ja etiketin grafiikka tuotetaan hallituksen panimoriihessä puheenjohtajan valvovan silmän alla ensimmäisen maistelukierroksen jälkeen.

Kuvat: Petri Ikonen, Juha Kajanen ja Juha Sinisalo