Suihkuolut vs. saunaolut

Maailmalla jo jonkin aikaa myllännyt trendi juoda suosikkioluttaan suihkussa ja kuvata se, ei ole ainakaan vielä saanut Suomessa suurta jalansijaa. Lieneekö syynä meille niin perinteinen saunaolut vai yleinen suomalainen häveliäisyys? Kuvat ihmisistä kylpyhuoneissaan olut kädessään vain pyyhe yllään eivät ehkä ole suomalaiseen makuun mikään uusi juttu. Ideana tämä on kuitenkin hauska ja hakusanoilla ”shower beer” löytyvä materiaali hetkittäin hillitöntä katseltavaa.

BeerAdvocate.comin mukaan oluen nauttiminen suihkussa voi olla jopa zeniläinen kokemus. Pakkohan tämä on kokeilla. Testiolueksi valikoituu Against the Grainin Plus One APA, jonka ostin tuoreeltaan Pien-panimoliikkeestä nelosoluen vapautumisen kunniaksi.
Vastoin suosituksia tähän tarkoitukseen valikoituu pullo tölkin sijaan. Kyse lienee ihan turvallisuusseikasta. Lämmin vesi lorisee ja maistelen olutta. Noin minuutin jälkeen tekee jo mieli juoda loput pullosta kerralla, että pääsee itse asiaan, eli peseytymiseen. Huomattavasti mieluummin joisin olueni kuuman saunan lauteilla, mutta nyt on tämäkin testattu. Selfien ottaminen märillä käsillä osoittautuu ihan mahdottomaksi.

Suihkuolut on kuitenkin uutisoitu edellämainitun lisäksi ainakin Huffpostissa ja muutamassa muussa. Aiheeseen perehtyneille tarjolla jopa älypuhelinsovelluskin, mitä en pääse kokeilemaan, koska käyttöjärjestelmäni on väärä.

Vaikka suihkuolut onkin jo jollakin mittapuulla ”vanha juttu”, se kerää edelleen Instagram-ryhmiinsä kuvia. Lähes 50 000 hakutulosta on hyvä saavutus mille tahansa asialle ja mikä parasta, kuvat ovat yleensä ihan hauskoja. Itsensä kuvaaminen oluensa kanssa suihkussa on hyvä osoitus olutkulttuurin laajentumisesta yli perinteisen maistelun. Seuraavaa villitystä odotellessa laitan saunan lämpiämään ja nautin seuraavan olueni perinteisesti lauteilla nautiskellen. Tämän saisivat muunmaalaisetkin opetella.

Selfiellä tai ilman.