mainos

Tahko Pale Ale juhlistaa 50-vuotiasta Tahkoa

RPS Brewing on tehnyt Tahkon 50-vuotista historiaa juhlistamaan Tahko Pale Alen. Suomessa juhlitaan myös kahvin voimalla, joten sisaryhtiö paahtoi juhlakahvin.

Kuopiolainen RPS Brewing halusi, että olut ilmentää Tahkon historiaa.

– Keskustelimme alueen toimijoiden kanssa, millainen olut sopisi Tahkolle parhaiten. Päädyimme yhdessä Pale Aleen, josta halusimme tasapainoisen ja tyylille uskollisen. Kyseessä on rapsakka ja raikas olut, jonka humaloinnin tuoma katkero on pitkä ja viipyilevä, kuten Tahkon 50-vuotinen historiakin, kertoo panimomestari Aki Railanmaa.

50-vuotisjuhlaolut on voimakkuudeltaan 4,7-prosenttinen, joten sitä on saatavilla sekä ruokakaupoista että ravintoloista jo tulevana Tahkon talvikauden avajaisviikonloppuna ja siitä alkaen koko kauden 2017/2018. Paikalliset ravintolat ja kaupat ovat ottaneet oluen kattavasti jakeluun. Ensimmäistä kertaa juhlaolutta voi maistella perjantaina 8. joulukuuta.

– Tahko 50 -juhlaolut on konkreettinen teko, jolla voimme juhlistaa Tahkon merkkivuotta ravintolassamme, toteaa Suvi Valtonen Ravintola Rehdistä.

Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen on iloinen melkein paikallisen RPS Brewingin panemasta juhlaoluesta:

– Juhliminen voi olla muutakin kuin sanoja, mutta toivottavasti Tahko 50 -juhlaolut tuo runsaasti ja mukavia sanoja ihmisten huulille Tahkolla.

Ei juhlia ilman kahvia

RPS Roasting vastaavasti on paahtanut Tahkon kunniaksi Tahko 50 -juhlakahvin. 50-vuotisjuhlakahvi on erikoiskahvi, jonka raaka-aineen toimittajaksi valittiin brasilialainen Pereiran tila.

– Pereiran tilan laatu on ehdottomasti parasta A-luokkaa, aivan kuten Tahkokin on. Kahvia valittaessa koettiin myös tärkeäksi, että kahvin toimittaja noudattaa korkeita eettisiä arvoja. Tahkon juhlavuoden kahvi on yhden kahvilajikkeen single origin -kahvi, Irmas Pereiran tilalta. Kahvi on maultaan pehmeä ja toimii erinomaisesti sekä maidolla että ilman, luonnehtii kahvin paahtanut Jesse Parkkali RPS Roastingilta.