Taidenäyttely yksivuotiaan SalamaNationin WC:ssä

Olutposti vieraili SalamaNationissa, Salama Brewingin taproomissa Helsingin Eerikinkadulla oikeastaan kolmesta syystä.

Ensinnäkin 3.8. baarin esteettömässä WC:ssä eli Suihkulähde Galleriassa aukesi uusi, sarjassaan toinen näyttely, toiseksi heti seuraavana päivänä 4.8. baari täytti yhden vuoden, ja kolmanneksi samoihin aikoihin baarissa vaihtui valta, kun taproomia tähän asti pyörittänyt Rui Da Costa muuttaa maailmalle levittämään Salaman ilosanomaa ja Aleksi Laurila ottaa ohjat Eerikinkadulla.

Keiji Uematsu – Horizontal Value

Taidenäyttelyn kuraattorina toimii Magnus Quaife, Kuvataideakatemian taiteilijapedagogiikan professori ja käsitetaiteilija, joka mielellään hakee taiteelle sellaisia paikkoja, jossa sitä ei vielä ole. Nyt alkanut näyttely on sarjassaan toinen, ja sen pääosassa on japanilaisen Keiji Uematsun teos Horizontal Value, joka saatiin huutokaupasta J.O.Mallanderin kokoelmasta.

Suihkulähde Galleria erottuu erikoisen sijaintinsa lisäksi useimmista taidegallerioista sillä, että näyttelyt koostuvat aina yhdestä teoksesta. Ensimmäinen näyttely esitteli brittiläisen Jack Brownin veistämiä saippuoita, yksi kerrallaan tietenkin, ja syyskuussa on luvassa niinikään brittiläisen Liam Fallonin teos. Gallerialle tullut kyselyitä yksityistilaisuuksista lyvenjulkkareihin, mutta sekä Magnukselle että SalamaNationille on tärkeää, että inva-WC:n päätarkoitus, olla esteetön vessa, säilyy.

Magnus Quaife

Väistyvä ravintolapäällikkö, portugalilainen Rui da Costa muuttaa Barcelonaan, mutta jatkaa työskentelyä Salamalle kansainvälistymisen parissa. Salaman positiivinen ongelma tällä hetkellä on rajallinen kapasiteetti ja panimo muuttaakin toivottavasti jo ensi kesään mennessä Keravalle suurempiin tiloihin, jolloin pystytään vastaamaan ensin kotimaan tarpeisiin ja tulevaisuudessa tarkoitus on valloittaa ensin Eurooppa ja sitten koko maailma. Uuden panimon suunnittelee Paulo Custodio, joka on viimeksi pistänyt hollantilaisen Frontaalin tuotannon uuteen uskoon. Tarkoitus on onnistua suorittamaan muutto ilman, että tuotanto pysähtyy missään vaiheessa.

Rui da Costa

Taproomin uusi veturi Aleksi Laurila kertoo olevansa ilokseen krooniseen olutkuumeeseen sairastunut baarimies, kotioluenpanija ja sahtientusiasti. SalamaNationiin on hänen johdollaan luvassa enemmän olohuonemaisuutta, bar snackseja ja myös olutcocktaileja. Jatkossakin hanoista noin puolet on Salaman omaa tuotantoa ja yleensä paikalta löytyykin jotain, mitä muualta ei löydy.

SalamaNationin uusi kippari Aleksi Laurila

Teksti ja kuvat: Harri Soinila

Salama Brewing Co. menestyksen tiellä