Tampereen Save File tuo yhteen pelaajat ja pienpanimo-oluet

Kahden videopeliharrastajan perustama Save File on e-pelien ja pienpanimo-oluiden erikoisravintola Tampereen keskustassa.

Videopelien lisäksi toista pääosaa esittävät suomalaiset pienpanimo-oluet. 11 hanan rivistö tarjoaa vaihtuvan valikoiman kotimaisia tuotteita laajalla skaalalla. Pelaamista varten ravintolassa on 5 videopelikoppia, joissa pääsee pelaamaan pelibaarin 3 € sisäänpääsymaksun hinnalla. Puhtaasti pelaamisen ja oluenjuonnin ohella ravintola järjestää muutakin viihdykettä asiakkailleen kuten videopelitietovisoja, retropeli-iltoja, Magic: The Gathering -turnauksia ja muuta old school ”nörttimenoa”. Ravintolassa on järjestetty myös pienpanimoiden tastingeja.

videopelaajia

”Tampereella ei ennestään ollut kunnon videopelibaaria, missä voisi pelata. Hyvät etkot kun monesti loppuivat siihen kun ”piti” lähteä baariin. Syksyllä 2018 päätettiin sitten tehdä asialle jotain ja laittaa oma baari pystyyn. Meillä kävi kova tuuri, kun löysimme sokkeloisen ja meille ihanteellisen liiketilan aivan Tampereen keskustasta, Keskustorin kellarista, missä oli aiemminkin sijannut baari. Käytimme sisutukseen ekologisesti lähinnä kierrätysmateriaaleja ja saimme lopulta oman näköisen tilan valmiiksi. Avajaiset vietettiin huhtikuussa 2019 ja nyt ollaan tässä”, kertovat Save Filen Mikko Visuri ja Ville Heinilä.

Olutpuolella Save Filen kumppaneiksi ovat valikoituneet juuri kotimaiset pienpanimot.

”Oluitahan meillä on tosiaan 11 hanassa ja niiden lisäksi erinomainen Waahto Breweryn Farmhouse Cider. Alkuun meillä oli pelkästään Waahdon tuotteita, mutta viime kesänä saatiin sorvattua Mallaskuun Panimon kanssa sopparit ja saimme heiltä kuuteen hanaan oluita. Mallaskuulta tulee myös meidän talon ainoa lager, Leisure Suit Lager. Peliteemainen olut on myös Duke Nukem Pale Ale, raikas, vaalea ja maustamaton pale ale. Waahdon tuotteita meillä pyritään edelleen pitämään kaikkia tuotteita mitä panimolta löytyy. Täksi kevääksi ja kesäksi hankittiin laajempi valikoima myös pullokaappiin. Valikoimasta löytyy mm. Hopping Brewstersin ja RPS-panimon tuotteita. Lähtökohtaisesti testaamme kaikki myytävät oluet, sillä meistä on tärkeää pitää tuotteiden laatu timmissä.”

Ravintolan pelit:

2x Sony Playstation 4 Pro

3x Sony Playstation 4

1x Sony Playstation classic mini

1x NES classic Mini

2x SNES classic mini

Lisäksi pelibaarin puolella on tarjolla lautapelejä. Pelikopit on pyhitetty Playstation-konsoleille ja niiden

eri malleille (2-4). Kopeissa pelattavia pelejä on tarjolla yhteensä sata.

save filen olutsetti

videopeli

 

Kuvat: Save File, Save Filen Facebook