Teerenpeli Panimo & Tislaamo julkaisee Pohjoismaiden vanhimman mallasviskin

Teerenpeli Panimo & Tislaamo tekee historiaa julkaisemalla Pohjoismaiden vanhimman ikämääritellyn kaupallisen mallasviskin, Teerenpeli Aged 14 Years Single Malt -viskin.

”Kun reilu 20 vuotta sitten aloitimme viskin tislaamisen, tavoittelimme suomalaisista raaka-aineista valmistettua laadukasta single malt viskiä. Nyt julkaistava Teerenpeli Aged 14 Years on hyvä esimerkki tinkimättömyydestä ja
valitulla tiellä pysymisestä. Olen erittäin ylpeä koko henkilöstömme puolesta tästä hienosta tuotteesta.” sanoo Anssi Pyysing, Teerenpelin toimitusjohtaja, yrittäjä. Tunnettu suomalainen viskikirjailija Jarkko Nikkanen kommentoi asiaa näin:”Tämä on hieno merkkipaalu niin Teerenpelin, kuin suomalaisen viskikulttuurin historiassa. Jälleen hyvä osoitus Teerenpelin osaamisesta laadukkaiden mallasviski- pullotteiden sarjassa.”

Teerenpeli Panimo & Tislaamo on tunnettu panimotuotteiden lisäksi laadukkaista mallasviskeistä sekä gineistä. Palkittujen tislaamotuotteiden takana on vuosikymmenien työ Suomen viskitislauksen pioneerina, työtapana aito perinteinen pannutislausmenetelmä. Tislaamon viskimestarina toimii Jaakko Joki.

Vuonna 2020 Teerenpeli valittiin vuoden viskituottajaksi International Wine & Spirit Competition -kilpailussa, joka on maailman suurin alkoholijuomien kilpailu. Worldwide Whisky Producer -kutsukilpailusarjan voitto oli maailman mittakaavassa Teerenpeli Panimo & Tislaamolle upea palkinto, joka on lisännyt Teerenpelin tunnettuutta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tuotannossa Teerenpeli käyttää parhaita raaka-aineita ja puhdasta Salpausselän pohjavettä. Teerenpeli Panimo & Tislaamo tekee pitkäjänteistä ja uraauurtavaa työtä maukkaiden, aitoja raaka-aineita ja makuja sisältävien panimo- ja tislaamotuotteiden parissa.

Teerenpeli Aged 14 Years -viskiä on pullotettu rajattu 970 pullon erä. Viski on saatavilla Teerenpeli ravintoloissa ympäri Suomen. Maaliskuussa 2023 Aged 14 Years tulee myyntiin Viking Line Cinderella Whisky Fair -viskiristeilylle sekä erikoiserätuotteena Alkon myymälöihin.

Teerenpeli Aged 14 Years Single Malt Whisky:

Bourbon & Sherry Wood Matured Single Malt Whisky Ikä: 14 vuotta
Tynnyrit: Bourbon 65%, Sherry 35%
Vahvuus: 54,9 % vol

Julkaisuajankohta: 1/2023
Määrä: 970 x 0,5l
Saatavuus:
Teerenpeli -ravintolat, Alko alkaen 27.3.2023, Cinderellan Viskiristeily 03/2023

Tuotekuvaus:
Tuoksussa on aistittavissa vaniljaa ja hunajaista omenaa. Makuprofiilin mausteisuus luo lisää vivahteita karamelliomenaisuudelle. Tämä antaa mallasviskille pitkän jälkimaun ja omenapiirakkaisen pehmeyden.

Lähde: Teerenpeli tiedote