Teerenpelille kolmoisvoiton Uisgen pohjoismaisten viskien sarjassa

Tänä viikonloppuna kymmenettä kertaa järjestettävä viskitapahtuma Uisge on valinnut pohjoismaisten viskien kärkikolmikon lahtelaisen Teerenpelin viskeistä. Teerenpeli on tunnettu myös pienpanimo oluistaan. Pohjoismaiset viskit -sarjan voittajaksi nousi uutuusviski Kulo, toisen sijan sai jo pidempään valikoimassa ollut Kaski ja kolmannelle sijalle nousi viime vuonna julkaistu Savu.

kuvassa mies ja palkinnot

Tislaaja Jussi Oinas

– Erityisen ilahduttavaa on, että Nordic-sarjan voittajaksi nousi juuri uutuusviskimme, jolta osasimmekin odottaa paljon. Nyt se saa ansaitsemansa lanseerauksen, Teerenpelin Panimo & Tislaamon toimitusjohtaja Samuli Korhonen hymyilee muikeasti voittohuuman tuoksinnassa. Ja heti perään myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Mämmi  Teerenpelin Panimo & Tislaamosta hihkaisee ilosta – Nyt voi kyllä sanoa, että me todella putsasimme pöydän!

Kilpailussa arvioitavana on ollut yhteensä useita satoja viskejä ja arvioijina kymmeniä maistelijoita, jotka ovat maistelleet kilpailevia viskejä sokkona.

Kulo on seitsemän vuotta sherrytynnyrissä kypsynyt mallasviski, josta on löydettävissä sherrytynnyrin makeita, rusinaisia aromeja.

– Kuloa voi pitää helppona tapana tutustua viskeihin. Siitä puuttuu myös joidenkin vierastama savuisuus, sillä sen tisle on täysin savuton. Se on maku, joka syntyy sherrytynnyrin ja tisleen reaktioista toisiinsa toteaa viskimestari Jaakko Joki.

Sama tervan aromi löytyy myös pidempään markkinoilla olleesta, kilpailussa toiselle sijalle valitussa Kaskesta. – Savu-viski taas on sitten nimensä mukaisesti selvästi savuinen, joten se jakaa voimakkaammin mielipiteitä, toteaa Mämmi ja jatkaa; – Suomalaiset eivät perinteisesti ole olleet viskikansaa, mutta tilanne on muuttunut viime vuosina, mikä näkyy viskiharrastajien ja -tapahtumien määrässä.Erityisesti kotimaisilla, pienillä artesaaniviskeillä tuntuu nyt olevan kovasti nostetta

Kasvanut kiinnostus viskejä kohtaan näkyy myös 10:ttä juhlavuottaan viettävän Uisge-tapahtuman kävijämäärissä. Tapahtumaa ja merkkipäivää juhlitaan omalla, 120 pullon erällä Uisgen 10-vuotisviskiä, jonka on valmistanut Teerenpeli. Juhlaviski on 58,5 -prosenttinen bourbon-tynnyrissä kypsynyt viski, jota pääsee maistamaan sekä Teerenpeli-ravintoloissa että Uisge-tapahtumassa Teerenpelin osastolla. Siellä maistettavana ovat myös voittajaviskit, Kulo, Kaski ja Savu. Uusi Kulo-viski tulee Teerenpeli-ravintoloiden lisäksi myyntiin laivoille ja lentokentille. Kaskea ja Savua myydään myös Alkossa.

Olutposti onnittelee Teerenpeliä voitosta sekä Uisge-tapahtumaa juhlavuodesta!

Uisge-viskitapahtuma järjestetään Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla 7.–8.2.2020 klo 15–23

Videolla panimomestari Juha Kylä-Kaila sekä tislaamosta vastaava Senior Ambassador Jussi Oinas kertovat kuinka tislaamo toimii sekä muutaman kiinnostavan yksityiskohdan.

Lue myös Teerenpelin Whisky Cuben sisällä kypsyy Oulun oma kaupunkiviski.

Lähde: Teerenpeli tiedote