Teerenpelin uutuudet keväälle 2022

Lahtelaiset uutuudet lupailevat jo kevättä.

merkkejä

Teerenpelin Barrel Aged No3 11 % on kellariolutsarjan sherrytynnyreissä
kypsytetty versio. Väri on syvän kuparinen ja hieman utuinen. ”Ohraviinissä” on runsas ja kypsän hedelmäinen sekä rusinainen tuoksu. Maku on intensiivinen, hedelmäinen ja hieman mausteinen. Jälkimaku on oluen vahvuuden ansiosta miellyttävän lämmittävä. Kuukausien huolellinen tynnyrikypsytys antaa loppusilaukseksi sopivan sherrymäisen vivahteen.

Maltaat: Maris Otter, Crystal 150, Crystal 100

Humalat: Northern Brewer, Whitbread Golding Variety

Savubock 7,0 % on uuden panimomestarin Mikko Salmen ensimmäinen oma resepti Teerenpelin panimolla. Tuoksussa on runsasta, mutta lempeää savuisuutta ja pientä pähkinäisyyttä sekä täyteläistä, keksimäistä aromia. Maku on tiivis, selkeästi savuinen ja alkuun pyöreän maltainen. Lopuksi makeus saa vastapainokseen miellyttävästi puraisevan, pienen katkeruuden, joka kuivattaa sopivasti jälkimaun. Savubock on puhdaspiirteinen ja runsasarominen, vahva savuinen lager.

Maltaat: savumallas, Münchener, Crystal 150, Crystal 100, Caramel 50, Chocolate Humalat: Magnum, Hersbrücker

Hampunsiemen 5,0 % -olut on kullankeltainen, aromikas ja kevyt pintahiivaolut. Paahdettu hampunsiemen antaa tälle oluelle erityistä, miellyttävän pähkinäistä ja popcornimaista tuoksua. Maku on pehmeän maltainen ja katkeruus on hyvin maltillista. Oluessa käytetyt hampunsiemenet Teerenpelille toimittaa FoodFarm Oy ja ne kasvattaa Hausjärvellä toimiva Santalan Tila.

Mallas: Pils

Paahdettu hampunsiemen

Humala: Saaz