Teerenpelin uutuudet syksy 2022

Lahtelaisen Teerenpelin miedot juomauutuudet syys- ja talvikaudelle 2022.

Lempi Humalatar 5 % on humalalla maustettu kuiva omenasiideri. Suodattamaton Lempi Humalatar on ulkoiselta olemukseltaan utuisen keltainen. Tuoksu on runsaan hedelmäinen ja tuoreen omenainen. Kuivahumalointi jenkkilajikkeilla kahdessa eri vaiheessa käymistä terävöittää täyteläisen omenaista makua sitruksisuudella ja tarjoaa kuivan puraisun jälkimakuun. Siideriin lisätään hieman sokeria käymisen jälkeen, joka tukee runsasta ja täyteläistä omenaisuutta. Sokerin lisäyksestä huolimatta voidaan puhua kuivasta siideristä.Humalatar saatavissa kausituotteena syksyllä 2022.

Raaka-aineet: Omenamehu, sokeri, hiiva, humalat Amarillo ja Citra (sisältää sulfiitteja)
Hiiva: SiiderihiivaSokeria (g/l): 30

Joululonkero 5,0 % on raikas glöginmakuinen gin long drink. Sen tuoksussa on aistittavissa neilikkaa, kanelia ja katajanmarjaa.Maku on tasapainoinen, sillä ginin mausteet ja puolukkamehun happamuus tasapainottavat glögin makeutta. Lopputuloksena on herkullinen ginipohjainen juomasekoitus. Joululonkero nautitaan lasista tarjoiltuna, jäillä tai ilman.

RAAKA-AINEET:; Vesi, sokeri, gin, hiilidioksidi, omena- ja puolukkamehu, glögitiiviste, sitruunahappo, kaliumsorbaatti.

Sokeria (g/l): 50

Kirsikka Gose 3,5 % on kirsikalla maustettu sour-olut, joka on väriltään heleän vispipuuron punainen. Tuoksussa kirsikka ottaa vahvan niskalenkin kevyestä happamuudesta. Maku on helposti lähestyttävä, kevyen pirteä, kirsikka-sitruunamehumainen combo. Jälkimaku on pirskahteleva, jättäen suolaisuuden hennon kosketuksen kitalakeen. Saatavilla syyskaudella 2022.

Maltaat: Pilsner, Vehnä, Sauermalz Humalat: Hüll Melon

Muut: Kirsikkapyree, Himalajan ruususuola, luontainen aromi, korianteri

Suodattamaton Hiiva: Pintahiivaolut Väri (EBC): Katkero (EBU): 10 Kantavierre %: 9,6 Jäännösuute %: 2,5

Piparilager 5,0 % on piparimausteilla ryyditetty rukiinen ja maltainen lager.
Perusmaltaiden lisäksi on käytetty karamellisoitua ruismallasta ryhdikkyyden lisäämiseksi. Piparilager on väriltään utuinen, herkullisen vaalean ruskea, kuten piparitkin. Tuoksussa makunystyröitä herättelevät maltainen pehmeys ja joulumausteiden eksoottisuus. Maku on raikas, kepeän pehmeä ja piparinen. Jouluolutta kannattaa kokeilla jälkiruoka- pöydän ja erityisesti homejuustojen kaverina.
Mallas: Pilsner, Munich, ruiskaramellimallas, värimallas

Humalat: Hallertau Hersbrucker

Muut: Mausteneilikka, kaneli, kardemumma ja inkivääri

Suodatus: Ei Hiiva: LagerVäri (EBC): 30 Katkero (EBU): 30 Kantavierre %: 13,2 Jäännösuute %: 4

Lähde ja kuvat: Teerenpeli