TOP TEN -kilpailun SOUR- ja GOSE-oluiden voittajat!

Sour & gose -oluet on valittu kevään TOP TEN -kampanjaan! Tällä kertaa raadissa paikalla oli kaksi Suomen viidestä olutsommelierista, Olutpostin päätoimittaja Anikó Lehtinen ja Maria Markus. ”Maallikkoraatilaisena” toimi koomikko Tomi Walamies, jolle olut on läheinen ystävä. Oluet saapuvivat TOP TEN -kauppoihin  ja ne erottaa joko omista TOP TEN -hyllyistä tai TOP TEN -hyllypuhujista. Onnittelemme voittajia!

TOP TEN -myymälät ovat:

K-Supermarket Lippulaiva / Espoo, K-Supermarket Tripla / Helsinki, K-Citymarket Järvenpää , K-Citymarket PirkkalaK-Citymarket Seppälä / Jyväskylä, K- Citymarket Puuvilla / Pori, K- Citymarket Länsikeskus / Turku, K-Market Vellamonkatu / Tampere, K-Citymarket KupittaaK-Supermarket Vuosaari,  K‑Citymarket Tampere Turtola,  K-Supermarket Redi/ Helsinki, K-Supermarket Kuninkaankulma / Tampere K-Supermarket Lehmus / Lappeenranta , K-Citymarket Jumbo / Vantaa

 

TOP TEN  -OLUET
(Ei pistejärjestyksessä)

ETKO:  Passion Berry Haze

Toinen Etkon Sour Ale Haze -sarjan olut, jonka panemisessa käytetään valtavasti vadelmia, passiohedelmää, laktoosia ja hiukan raakaa vehnää ja vaniljaa.

 

 

 

 

 

 

Mallaskoski: Blueberry Sour

Trendikkään raikas ja herkullisen hapan sour-olut, jossa mausteena aitoa suomalaista mustikkaa Itä-Suomen Suomussalmelta. Janon sammuttaja, joka ei kalpene maailman parhaidenkaan sourien rinnalla.

 

 

 

 

 

 

Masis Brewery: Mangos with Passion

Jokaisen panimon pitää kuulemma tehdä ainakin yksi passiohedelmällä maustettu hapanolut ja Mangos with Passion onkin pantu passiohedelmiä syleilevällä intohimolla. Olut on hapatettu Lactobacillus helveticuksella, ja sen sitruksisuutta on täydennetty pehmeällä mangolla ja miellyttävän happamalla passionhedelmällä. Lopputulemana on kirpeän herkullinen sour ale Mangos with Passion.

 

 

 

 

 

RPS brewing: The Spock Sour

Raikas hapanolut Pohjoisen Periferian marjoilla. Happamuutta ja marjaisuutta, marjoina mesimarja, mustikka sekä vadelma. Oluen teossa on hyödynnetty kiertotaloutta. Mesimarja, jota käytämme oluen valmistuksessa haetaan Lignell & Piispasen tislaamon mesimarjaliköörin tekemisen jälkeen. Very Anameizing and responsible beermaking!

 

 

 

 

 

HIISI: Gosebump 

Gosebump – olut joka on niin päräyttävä, että iho menee gosenlihalle. Vadelmalla ja passionhedelmällä maustettu kirpsakan suolainen janonsammuttaja on pantu kunnioittamaan parhautta. Siis tekijöidensä parhautta. Vaatimattomasti. Soita Acid Kings – Suck Me. Tehty yhteistyössä One Pint Pubin ja Pienen kanssa.

 

 

 

 

 

 

Nilkko:  Robin

Mäntyharjun lähitilan mansikoista puristettua mehua sisältävä maitohappobakteerilla hapatettu pirskahteleva Sour Ale.

 

 

 

 

 

 

Tornion panimo: Hillatus

Olipa kerran torniolainen. Viihdymme perusasioiden äärellä, mutta olemme myös ketteriä kokeilemaan uusia ideoita. Kun päätimme lisätä kirpeään hapanolueen reilusti aitoa hillaa, syntyi makuelämys, joka on kasvattanut suosiotaan vuodesta toiseen.

 

 

 

 

 

Brooklyn Brewery (Sinebrychoff): Sour Bel Air Sour Key Lime Gose

Brooklynin panimomestarit Garrett Oliverin johdolla ovat valmistaneet hedelmäisen ja happaman oluen, Brooklyn Bel Air Sourin.

Brooklynin oma maitohappobakteeri, pintahiiva ja Amarillo-kuivahumalointi tekevät Bel Airista yllättävän yhdistelmän kuivaa, hedelmäistä ja raikasta olutta, joka maistuu niin uusille kuin kokeneemmillekin oluiden ystäville.  Rento ja raikas hapanolut, jossa yhdistyy trooppisten hedelmien vivahteita mietoon happamuuteen.

 

 

 

 

Nokian panimo: Keisari Sauvin

Oluen ja maitohappobakteerin syrjähypystä syntynyt rakkauslapsi, jonka heti foinikialaisten perässä erinomaiseksi hoksasivat punaiseen pipoon pukeutuneet polkupyöräilijät ja sen jälkeen koko maailma. Raikas ja rento hapanolut herkistää hymyilemään muikeasti.

 

 

 

 

 

Plevna / Koskipanimo: Vaparperi

Raikas ja kirpeä vadelma-raparperi sour Tampereelta.

Uudet TOP TEN – IPA ja APA voittajaoluet valittu

Olutpostin ja valikoitujen K-kauppojen TOP TEN -kampanja

Olutposti uusi suositun Juomatutka -palvelun

mainos