hartwall mainos

Top Ten Ale -oluet 2023-2024!

Syksyn ja talven TOP TEN Ale -oluet on valittu! Katso sivun lopusta kun muusikko ja koomikko, monen alan taiteilija Tapio Liinoja kävi maistelemassa voittaja -oluita ja samalla rupateltiin Lapinlahden lintujen 40-vuotisjuhlista ja tulevista kuvioista kuten keikoista ja uudesta kirjasta. TOP TEN – oluet erottaa joko omista TOP TEN -hyllyistä tai TOP TEN -hyllypuhujista. Onnittelemme voittajia!

 

TOP TEN -myymälät ovat:

K-Supermarket Lippulaiva / Espoo, K-Supermarket Tripla / Helsinki, K-Citymarket Järvenpää , K-Citymarket PirkkalaK-Citymarket Seppälä / Jyväskylä, K- Citymarket Puuvilla / Pori, K- Citymarket Länsikeskus / Turku, K-Market Vellamonkatu / Tampere, K-Citymarket Kupittaa / Turku, K-Supermarket Vuosaari / Helsinki,  K‑Citymarket Turtola / Tampere,  K-Supermarket Redi / Helsinki, K-Supermarket Kuninkaankulma / Tampere,
K-Supermarket Lehmus / Lappeenranta , K-Citymarket Jumbo / Vantaa, K-Supermarket Basilika / Sipoo, K-Supermarket Pirana / Joutseno

Yhteistyössä:

TOP TEN  -OLUET
(Ei pistejärjestyksessä)

Varjopuoli Black IPA
Hangaround & Nobody brewing
Yhteistyössä kolme kovaa Jyväskylästä: jyväskyläläisen musiikin multitalentin Joniveljen uuden sooloalbumin ”Varjopuoli” kunniaksi luotu Black IPA. Varjopuoli on väriltään pikimusta, mutta HNB:n perinteiseen tyyliin humalassa ei ole säästelty. Paahteisten makujen lisäksi oluesta löytyy myös katkeroa sekä raikasta sitruksista ja mäntyistä humalan makua. Sekä levyn kannet, että oluen etikettitaiteen on suunnitellut myös Jyväskylässä vaikuttava taiteilija Tommi Niukkanen (Tommin Seteli).
“Varjopuolella sataa, 
sen voi kääntää voimaksi jos mielensä avaa..”
Alk. 5,5 til.-%

X IPA
Panimoyhtiö X
The X Series: IPA on tasapainoinen ja raikas IPA, josta löytyy jalohumalien yrttisyyttä sekä aromihumalien hedelmäistä sitruksisuutta.
Sopii vegaaneille.
Alk. 5,5 til.-%

Cold IPA
Olvi
Uusi Olvi Cold IPA on suodattamaton, pastöroimaton, täysmaltainen hybridiolut, jossa on uudentyyppinen, tälle oluelle valittu hiiva. Olut on valmistettu ale-käymisellä, mutta Cold IPAn tapaan perinteistä IPAa matalammassa käymislämpötilassa. Kuivahumaloinnissa on käytetty amerikkalaisia aromihumalia, Simcoe-, Chinook- ja Ahhhroma-humalaa. Simcoessa voi aistia passionhedelmää ja aprikoosia, Chinookissa mausteisuutta ja männyn pihkaa ja Ahhhromassa trooppisten hedelmien kuten ananaksen, päärynän, mangon ja limen makuvivahteita. Uutuusoluen mallasrunko on 100% ohraa, se on suutuntumaa tuova, mutta kuitenkin suhteellisen kevyt. Pääosassa Olvi Cold IPAssa ovat humalat. Maultaan kullankeltaista ja keskitäyteläistä olutta kuvaillaan trooppisen hedelmäiseksi ja hieman pihkaiseksi olueksi, jossa on napakat katkerot. Ruokasuosituksina Olvi Cold IPAlle toimivat erityisesti mausteiset BBQ-ruoat, sinihomejuusto ja hampurilaiset. Olut kannattaa tarjoilla ja nauttia hyvin viilennettynä, 5-8°C asteisena.
Alk. 5,0 til.-%

Keisari Hazy Pale Ale
Nokian Panimo
Ei ole silmissä vikaa, jos näyttää samealta. Hazy, utuinen, pehmeä ja hedelmäinen Keisari-perheen tulokas, jota nauttiessa voi aistia etelän hedelmien aromeja ja armotonta ammattitaitoa. Ohramaltaan lisäksi mukaan on lopsautettu kauraa ja vehnää pehmentämään tunnelmaa ja kouluttamaan uusi East Coast Pale Ale -hiiva uuteen nokialaiseen kotiinsa. Herkän hetken viehättävä seuralainen. Erityisen hyvä yhdistelmä grillatun kanan kanssa tai ihan vain nautiskeluun sellaisenaan.
Maltaat: Pilsner, Pale Ale, Kauramallas, Vehnämallas
Humalat: Columbus, Citra, Sultana
KV: 12 % Alk. 4,8 til.-%, EBU: 30, EBC: 11.
Luonne: Hedelmäinen ja samea Pale Ale

Keisari Mosaic IPA
Nokian Panimo
Aivan uusi nokialainen IPA, jossa aromikasta Mosaic-humalaa on käytetty runsaasti sekä keittohuoneella että kuivahumaloinnissa. Hedelmäinen ja täyteläinen “Mosse”. Tyylikäs puolen litran tölkillinen tilanteeseen jos toiseenkin, varsinkin nautintaan.
Suosittelemme: Nautiskeluun sellaisenaan ja grilliruoan kylkiäisenä.
Maltaat: Pale Ale, Caramel 100
Humalat: Chinook, HSE, Citra, Mosaic
KV: 12 % Alk. 4,8 til.-%, EBU: 30, EBC: 11.
Luonne: Hedelmäinen ja samea Pale Ale.

Kaski – Punainempa
Takatalo & Tompuri
Oluessa käytetyt raaka-aineet tulevat omien peltojen viljasta ja vesi omasta kaivovedestä. Viljelemme ja teemme suodattamattomat maalaisoluemme laadusta tinkimättä alusta loppuun saakka itse.
Esi-isien aikoina muuripadoissa porisi punamulta. Tästä sai ajatuksen isäntä uuden.
Oluessa tässä yhdisti viljan oman pellon ja humalan uuden maailman. Sai väriksi aikaan maalin punamullan.
Maulla lähti myös leikkimään. Onko kyseessä moderni Red Ale, punainen Ipa tai Apa, vaiko kenties suomalainen Pale Ale.
Isäntä ei tiedä tätä – päätä se sinä. Kippis!
Oluessa käytetyt raaka-aineet tulevat omien peltojen viljasta ja vesi omasta kaivovedestä.
Viljelemme ja teemme suodattamattomat maalaisoluemme laadusta tinkimättä alusta loppuun saakka itse.
Alk. 4.6 til.-%

Kukko IPA
Laitilan Panimo
Laitilan Kukko IPA on voimakkaasti humaloitu, pintahiivakäymisellä valmistettu täysmallasolut. Sen valmistuksessa on käytetty reilusti amerikkalaisia humalalajikkeita ja poikkeuksellisen voimakas kuivahumalointi antaa oluelle kukkean humalan aromin. Amerikkalaisesta humaloinnista huolimatta oluen runko on perinteiselle englantilaiselle India Pale Ale -oluttyypille ominaisesti maltainen.
Kukko IPA on yleisön pyynnöstä vihdoinkin saatavilla myös 33 cl:n tölkeissä ja kuuden tölkin värikkäässä monipakkauksessa!
Suositellaan tarjoiltavaksi +8 – +12 °C:ssa.
Gluteeniton, sopii myös keliaakikoille
Maltaat: Pale Ale, Vienna, Melanoid, Cara Plus 10, Caramel 150
Humalat: Columbus, Centennial, Amarillo
Alk. 5,5 til.-%

Husky IPA
Husky Brewing
Brittityyppinen IPA, jossa humalina on käytetty Chinook, East Kent Goldings ja Crystal, joilla saadaan maanläheinen, hieman yrttinen maku sopivilla katkeroilla. Mallaspohjalla saadaan aikaan mainio meripihkaan päin kääntyvä väri joka antaa hyvän maltaisuuden oluelle. Syvän värinsä ja runsaan vaahtonsa ansiosta tämä olut herättää huomiosi heti ensisilmäyksellä.
Olemme panneet tinkimättömän huolenpidon jokaiseen pisaraan, jotta saisit nauttia tästä taidokkaasti valmistetusta IPA-oluestamme. Se sopii täydellisesti niin ruokapöytään kuin rentoon illanviettoon ystävien kanssa. Oluemme on kutsu seikkailuun, joka saa aistisi heräämään ja makunystyräsi tanssimaan.
IBU 45  EBC 35 Alk. 5,5 til.-%

Ankle Slapper Surf Ale
Fat Lizard Brewing
Ankle Slapper on moderni, länsirannikon pale ale, joka suunniteltiin yhteistyössä surffaajien kanssa.
Mosaicin moniulotteiset, kevyet trooppisen hedelmäiset vivahteet pääsevät hyvin esiin tässä oluessa. Kokonaisuus on sopivan luonteikas, mutta silti raikas ja helposti juotava.
Gluteeniton, vegaaninen.
Humalat: Mosaic
IBU 35  Alk. 5.2 til.-%

5 Mics IPA
Olarin panimo
5 Mics -nimi juontaa juurensa legendaarisen räppilehti The Sourcen levyarvosteluihin, joissa tähtien sijaan arvosteluissa jaettiin teoksille mikkejä. Viisi mikkiä saivat vain kaikista legendaarisimmat levyt – ja tämä bisse on kunnianosoitus niille kaikille klassikoille.
Eldorado, Citra ja Simcoe edustavat tämän kokoonpanon humalakattauksessa.
Alk. 5,5 til.-%

 

Katso videolta kun Lapinlahden Lintujen Tapio Liinoja maistelee TOP TEN oluita ja kertoo tulevista kuvioista.

Olutpostin ja valikoitujen K-kauppojen TOP TEN -kampanja

Olutposti uusi suositun Juomatutka -palvelun