Sour & gose -oluet on valittu kevään TOP TEN -kampanjaan! Tällä kertaa raadissa paikalla oli kaksi Suomen viidestä olutsommelierista, Olutpostin päätoimittaja Anikó Lehtinen ja Maria Markus. ”Maallikkoraatilaisena” toimi koomikko Tomi Walamies, jolle olut on läheinen ystävä. Oluet saapuvivat TOP TEN -kauppoihin ja ne erottaa joko omista TOP TEN -hyllyistä tai TOP TEN -hyllypuhujista. Onnittelemme voittajia!
TOP TEN -myymälät ovat:
K-Supermarket Lippulaiva / Espoo, K-Supermarket Tripla / Helsinki, K-Citymarket Järvenpää , K-Citymarket Pirkkala, K-Citymarket Seppälä / Jyväskylä, K- Citymarket Puuvilla / Pori, K- Citymarket Länsikeskus / Turku, K-Market Vellamonkatu / Tampere, K-Citymarket Kupittaa, K-Supermarket Vuosaari, K‑Citymarket Tampere Turtola, K-Supermarket Redi/ Helsinki, K-Supermarket Kuninkaankulma / Tampere K-Supermarket Lehmus / Lappeenranta , K-Citymarket Jumbo / Vantaa
TOP TEN -OLUET
(Ei pistejärjestyksessä)
Toinen Etkon Sour Ale Haze -sarjan olut, jonka panemisessa käytetään valtavasti vadelmia, passiohedelmää, laktoosia ja hiukan raakaa vehnää ja vaniljaa.
Trendikkään raikas ja herkullisen hapan sour-olut, jossa mausteena aitoa suomalaista mustikkaa Itä-Suomen Suomussalmelta. Janon sammuttaja, joka ei kalpene maailman parhaidenkaan sourien rinnalla.
Masis Brewery: Mangos with Passion
Jokaisen panimon pitää kuulemma tehdä ainakin yksi passiohedelmällä maustettu hapanolut ja Mangos with Passion onkin pantu passiohedelmiä syleilevällä intohimolla. Olut on hapatettu Lactobacillus helveticuksella, ja sen sitruksisuutta on täydennetty pehmeällä mangolla ja miellyttävän happamalla passionhedelmällä. Lopputulemana on kirpeän herkullinen sour ale Mangos with Passion.
Raikas hapanolut Pohjoisen Periferian marjoilla. Happamuutta ja marjaisuutta, marjoina mesimarja, mustikka sekä vadelma. Oluen teossa on hyödynnetty kiertotaloutta. Mesimarja, jota käytämme oluen valmistuksessa haetaan Lignell & Piispasen tislaamon mesimarjaliköörin tekemisen jälkeen. Very Anameizing and responsible beermaking!
Gosebump – olut joka on niin päräyttävä, että iho menee gosenlihalle. Vadelmalla ja passionhedelmällä maustettu kirpsakan suolainen janonsammuttaja on pantu kunnioittamaan parhautta. Siis tekijöidensä parhautta. Vaatimattomasti. Soita Acid Kings – Suck Me. Tehty yhteistyössä One Pint Pubin ja Pienen kanssa.
Mäntyharjun lähitilan mansikoista puristettua mehua sisältävä maitohappobakteerilla hapatettu pirskahteleva Sour Ale.
Olipa kerran torniolainen. Viihdymme perusasioiden äärellä, mutta olemme myös ketteriä kokeilemaan uusia ideoita. Kun päätimme lisätä kirpeään hapanolueen reilusti aitoa hillaa, syntyi makuelämys, joka on kasvattanut suosiotaan vuodesta toiseen.
Brooklyn Brewery (Sinebrychoff): Sour Bel Air Sour Key Lime Gose
Brooklynin panimomestarit Garrett Oliverin johdolla ovat valmistaneet hedelmäisen ja happaman oluen, Brooklyn Bel Air Sourin.
Brooklynin oma maitohappobakteeri, pintahiiva ja Amarillo-kuivahumalointi tekevät Bel Airista yllättävän yhdistelmän kuivaa, hedelmäistä ja raikasta olutta, joka maistuu niin uusille kuin kokeneemmillekin oluiden ystäville. Rento ja raikas hapanolut, jossa yhdistyy trooppisten hedelmien vivahteita mietoon happamuuteen.
Oluen ja maitohappobakteerin syrjähypystä syntynyt rakkauslapsi, jonka heti foinikialaisten perässä erinomaiseksi hoksasivat punaiseen pipoon pukeutuneet polkupyöräilijät ja sen jälkeen koko maailma. Raikas ja rento hapanolut herkistää hymyilemään muikeasti.
Plevna / Koskipanimo: Vaparperi
Raikas ja kirpeä vadelma-raparperi sour Tampereelta.