mainos
mainos

Tornion Panimo mitaleille World Beer Awards -kisassa

Tornion Panimolle kultaa ja hopeaa World Beer Awards-kilpailussa.

Tornion Panimon kansainvälinen olutmenestys sai jatkoa kahdella uudella tunnustuksella arvostetussa World Beer Awards -kilpailussa. Lapland Red Ale sai kultaa ja Arctic North Lager sai hopeaa. Arctic North Lagerille mitali oli jo viides, mutta kultamitalillaan Lapland Red Ale turvasi jatkopaikan ja mahdollisuuden ”World’s best”-mainintaan.

juomia

World Beer Awards on vuosittain järjestettävä arvostettu olutkilpailu, johon voivat osallistua kaiken kokoiset panimot ympäri maailman. Tornion Panimo osallistui kilpailuun gluteenittomalla, irlantilaistyylisellä Lapland Red Alella, joka nappasi kultaa Pale beer -sarjassa, sekä raikkaan hedelmäisesti kuivahumaloidulla Arctic North Lagerilla, joka sai hopeaa Hoppy pilsener -sarjassa.

– Klassisen irlantilaisen tyylin mukaan pantu Lapland Red Ale on erinomainen ruokajuoma pehmeän maltaisuutensa ja kevyen humalointinsa vuoksi. Nyt tuli todistettua, että olut pärjää myös kovatasoisessa kansainvälisessä seurassa, iloitsee Tornion Panimon toimitusjohtaja, panimomestari Kaj Kostiander.

Nyt jo viidennen palkintonsa saanut Arctic North Lager, kavereiden kesken Nortti, sai World Beer Awardsissa hopeaa omassa sarjassaan.

– Hopea ei ole häpeä, mutta toki Nortilla kultaa lähdettiin hakemaan. Viides palkinto samalle oluelle todistaa, että Nortti on tyylissään maamme parhaimmistoa, Kostiander summaa.

Tornion Panimo on panostanut voimakkaasti gluteenittomien oluiden valmistukseen ja myös Suomen parhaana vaaleana lagerina palkittu Arctic North Lager muutettiin gluteenittomaksi tänä kesänä.

– Palkitun reseptin peukaloiminen muuttamatta palkittua makua ei ole helppoa. European Beer Challenge -kulta ja World Beer Awards -hopea ovat vahvoja todisteita onnistumisesta Nortin kohdalla, Kostiander pohdiskelee.

World Beer Awardsin maavoittajat julkistettiin viikonloppuna ja omien sarjojensa parhaat julkistetaan 25.8.2022. Sarjavoittajille annetaan ”maailman paras”-maininta. 7.7.2022 Lontoossa järjestettyyn kilpailuun osallistui satoja panimoita tuhansine oluineen.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä.

Lähde ja kuva: Tornion Panimo