The Tower Wine & Craft Beer – rentoa meininkiä laadukkaiden oluiden kera

Pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa Mall of Triplassa sijaitseva The Tower -ravintola tarjoaa juoma- ja ruokaelämyksiä kolmessa kerroksessa. Ravintolan olutvalikoima on monipuolinen ja painottuu pienpanimotuotteisiin, joiden seuraksi voi nauttia hiukopalaa tai vaikka hyvän viskin.

The Tower on laajasti tunnettu hyvän ruuan ja viinin ystävien joukossa sekä erinomaisena lounasravintolana eikä olutvalikoima jää tämän varjoon. Ravintolan viihtyisässä, hieman belgicafé-tyylisessä baarissa voi nautiskella oluita joko nojatuoleissa lojuen, tiskillä istuen tai ikkunapöydässä Pasilan modernia maisemaa ihaillen. Ja löytyy lukunurkkauksesta aina Olutposti-lehtiäkin!

The Towering olutvalikoimaa hoitaa Bar Manager Juho-Heikki “Kusti” Ollikainen, jolla on pitkä kokemus olutravintolassa työskentelystä, ja tätä hän hyödyntää nyt ravintolan olutasiantuntijana. – Hanoja meillä vajaa parikymmentä ja niiden valikoima on pyhitetty kotimaisille pienpanimotuotteille, pullosta löytyy sitten kansainvälinen olutklassikkokin. Tuoterepertuaari on laaja, koska sijaintimme mahdollistaa monentyyppiset asiakkaat, niin olutharrastajat kuin kuluttajat, jotka eivät varsinaisesti vielä ole vihkiytyneet oluen saloihin. Varsinkin jälkimmäisessä asiakasryhmässä korostuu henkilökuntamme tietotaito suositella sopivaa olutta ja monet kysyvätkin suosituksia, niin oluttyylistä kuin varsinaisesta tuotemerkistäkin.

Olutvalikoimaa sekä hanassa että pullossa pyritään pitää jatkuvasti vaihtuvana, niin että oluiden lisäksi vaihtuvat myös panimot. – Välillä huomaa, että samoja panimoita on useassa paikassa, mutta itse pyrin siihen että nostamme välillä uusia, kiinnostavia tekijöitä ja etsimme sesonkiin sopivia oluita, talvella ehkä vähän tummempaa ja tuhdimpaa, kesällä vaaleaa ja raikkaampaa, niin että valikoima olisi kiinnostava ja ajassa koko ajan.

Eniten ravintolassa menee lager-oluita, mutta myös IPA-oluet ovat jo hyvinkin tuttuja Triplan asiakkaille. Hapanoluet kiinnostavat myös ei-oluenjuojia ja monasti mielenkiintoinen hanaetiketti tai oluen nimi saattaa olla oston syy. Ollikainen uskoo, että kiinnostavalla valikoimalla asiakkaat voivat herkemmin maistella erilaisia tuotteita. – Meiltä tietysti saa myös oluita maisteltavaksi pienessä annoskoossa ja litrahinta pysyy samana, ottaa sitten pienen tai ison annoksen. Tällä haluamme edistää erilaisten oluiden maistelua, Oluita voi myös koota itselleen omaksi tasting-laudakseen ja mielellämme kerromme oluista lisää. Jos hiukoo, niin baarista saa mukavaa pikkusyötävää oluiden kylkeen.

The Towerin asiakaskunnan monipuolisuus antaa myös mahdollisuuden keskittyä mielenkiintoiseen viinivalikoimaan ja viskeihin, joita Ollikainen suosittaa maistamaan sekä pelkästään tai vaikka oluen kera. – Usein nostamme tiskille viikon viskin, joka osuu asiakkaiden silmään siinä tilatessa olutta, ja monet saattavatkin se siitä kylkeen ottaa. Viskivalikoimaamme voi maistella myös vaikka pari senttiä kerrallaan ja huomaakin, miten asiakkaat ovat yhä enemmän kiinnostuneita viskeistä.

Ruokapuolella ravintolan menu mahdollistaa viinien lisäksi myös oluen yhdistämisen annoksiin. – Meillä menee paljon laadukkaita hampurilaisia, jonka kylkeen IPA-olut on klassikko mutta olutvalikoimamme taipuu myös hyvin monipuolisesti menun annosten kylkeen, joten meiltä saa kyllä olutsuositukset myös a la carte- puolelle, vinkkaa Ollikainen. – Olut on Suomessa edelleen yhä hieman tuntemattomampi ruokajuoma, mutta on hienoa huomata, miten suosittelemalla asiakkaat kokeilevat usein ennakkoluulottomastikin.

Ollikainen näkee, että The Towerissa on paljon mahdollisuuksia oluen suhteen. – Olemme pitäneet erilaisia tastingeja ja nyt meillä oli ensimmäinen Brewers Dinner- missä yhdistimme olutta ja ruokaa Fiskarsin Panimon kanssa. Keittiö sai suunnitella ruuat niin, että ruuanvalmistuksessa on käytetty olutta ja yhdistin yhdessä Fiskarsin panimon sopivat oluet ruokiin. Tämäntyyppisiä illallisia haluamme pitää jatkossakin, se esittelee oluet hieman eri lailla asiakkaille. Lisäksi meillä on ensi vuonna jo toisen kerran omat, Suomen ainoat kauppakeskuksessa järjestettävät pienpanimofestarit, joista kuullaan myöhemmin lisää.

The Tower on erinomainen paikka after workeille tai vaikka kirjan lueskeluun hyvän oluen seurassa. Koska tiskin takaa löytyy usein Ollikainen laajalla tietotaidollaan, kannattaa myös miehen nähdessään kysellä oluista, siinä oppii joka kerta!

Katso lisää:

Oluen raaka-aineet mukaan keittiöön!