Karhu kutsui Putinin ja Trumpin löylyttämään toisiaan. ”Meillä Suomessa sauna on se paikka, missä asiat puhutaan halki”.

Karhu-olut lähetti Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille löylykutsun Helsingin legendaariseen Harjutorin saunaan.

Putin ja Trump pääsevät halutessaan tutustumaan suomalaiseen saunakulttuuriin kirjaimellisesti ”perstuntumalla”. Karhun kutsussa kehoitetaan suorittamaan neuvottelut löylyissä, koska tapa on maassamme hyväksi koettu. ”Jätetään tittelit naulaan ja kohdataan ihminen aitona itsenään.”

– Jo presidentti— Kekkosen— aikaan ja etenkin silloin monet poliittiset päätökset saivat pontta saunasta. Tamminiemen hirsisaunaan kutsuttiin merkittäviä päättäjiä ja johtajia, ja siinä saunomisen lomassa keskusteltiin maan asioista”, kertoo Suomen Saunaseuran jäsen— Kristian Miettinen.

Kutsussa ei mainita toisen selän vihtomisen mahdollisuudesta, mutta saunaoluet isäntä varmasti tarjoaa.

– Kahden suurvallan päämiehen tapaaminen Suomessa on tärkeä hetki maailman tulevaisuuden kannalta. Suomalaisen identiteetin synnyssä taas sauna on merkityksellinen paikka – onhan Suomen pitkäaikainen presidenttikin todennut, ettei voisi kuvitellakaan elämää ilman saunaa”, sanoo Sinebrychoffin markkinointijohtaja— Alexander Sneen Karhun tiedotteessa.

Olutposti raportoi paikalta mahdollisuuksien mukaan.

Kuva: Karhun tiedote