Tuomas Peren Kuparitarha syntyi rakkaudesta olueen

Suomen monipuolinen olutkenttä on saanut uuden tulokkaan.

Kuparitarha alkoi yhteisöhankkeena ja muuttui liiketoiminnaksi. Kuparitarhassa mukana on olutmestari Tuomas Pere (ex-Pyynikin), joka löysi uudestaan intohimon oluen tekemiseen. Karkkulainen graafikko Kari Jokinen soitti Tuomas Perelle ja tiedusteli kiinnostusta lähteä mukaan yhteisölliseen hankkeeseen. Tarkoituksena oli tehdä olut. Pitkään pohdittuaan Pere päätti lähteä mukaan työharjoittelumahdollisuuden kautta.

logo

 

“Olin kadottanut intohimoni olueen ja kaikin puolin alamaissa. Sain valtavasti tsemppaavia yhteydenottoja ja mahdollisuus tuli juuri oikeaan aikaan. Hervannan metsissä kävellessäni päätin, että lähden mukaan”, kertoo Pere.

Kuparitarhan ensimmäinen olut Kultaneito julkaistiin viime joulukuussa. Kuparineito on vaniljainen ja juhlava portteri, joka pakattiin Jokisen suunnittelemaan tyylikkääseen pakkaukseen. Olut löysi tiensä kauppojen hyllyille ja myös kuluttajien tietoon, sillä ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun. Pian syntyi ajatus voisiko hankkeesta tulla jotain pysyvää.

asetelma

“Ajatus siitä, että yhteisöllisestä hankkeesta voisi rakentaa tulevaisuutta minullekin oluiden parissa, lähti liikkeelle siitä kun löysin ympäriltäni upean tiimin, jolla on paljon monipuolista kokemusta eri liiketoiminnan alueilta ja minulle oli tarjolla hyvä ja selkeä rooli toiminnassa. Myös monien tuttujen ja tuntemattomien yhteydenotot lämmittivät mieltäni. Totesin, että minulla on sittenkin vielä paljon annettavaa suomalaisille oluen ystäville”, kertoo Pere.

Kuparitarha toimii kiertolaispanimona. Omaa panimolaitteistoa ei ole, vaan oluet valmistetaan toisten panimoiden laitteistolla. Kultaneito ja ystävänpäivänä lanseerattava Kaveriolut on valmistettu hyvistä oluistaan tunnetulla kuopiolaisella Iso-Kallan Panimolla.

pulloja

“Tauon jälkeen oli mahtavaa päästä tekemään Iso-Kallan panimon kanssa olutta, jonka on omasta sydämestään synnyttänyt. Siinä on jotain taianomaista. Erityisen hienoa oli tehdä Kaveriolutta, koska viime aikoina olen huomannut kavereiden valtavan merkityksen, tämä on kavereilleni omistettu olut“, Pere sanoo.

Kuparitarhan tavoitteena on uusien mielenkiintoisten oluiden rakentaminen ja pyrkimys luoda niistä pieniä ilmiöitä. Sen lisäksi Kuparitarha pyrkii erilaisilla hankkeilla saamaan uutta innovatiivista olutmaailmaa tarjolle kuluttajille. Tarkoituksena on muun muassa valmistaa mietoja oluita, joiden taustalla on kiertotalousajattelu. Suunnitelmissa on myös tuoreoluthanke, jonka tavoitteena on saattaa olut tuoreena kuluttajalle.

“Tämä Kuparitarha on todella herkullinen leikkikenttä, jossa saan osallistua hankkeisiin ja yrittää mahdollistaa asioita, joita en ennen ole välttämättä edes ajatellut. Myös vahvojen oluiden tuonti kauppojen hyllyille kiinnostaa, koska lähinnä sydäntäni olutmaailmassa on tehdä mahdottoman hyviä vahvoja, tummia oluita”, Pere toteaa.

Lähde ja kuva: Kuparitarha