Tuopillinen: Superpikavisiitti Craft Beer Helsinkiin

Itsekin Omnipolloa festareille
toivoin, mutta silti tämä homma
ei oikein käy järkeen.

Koska kesäloma ei ole vielä alkanut ja budjettikin vinkuu kuin keuhkotautinen rotta, ei CBH vaikuttanut itselleni kovin kutsuvalta meiningiltä tänä vuonna. Mutta kun nyt kerran on lähialueella olutfestarit niin pistäydytään edes. Kävin minikierroksen torstaina tovi ovien auettua. Maistoin kuusi olutta ja yhden jäätelön. Niistä lyhyesti.

Brewdog Dortmunder
Aloitin ei kikkailua, ei isoja makuja, ei mitään ihmeellistä, ei edes erityisen kovaa humalointia -lajin vaalealla lagerilla. Se oli puhdas, maukas ja herkullinen. Suosittelen isompaa annoskokoa.

Cool Head Summer in Vermont
Kovassa huudossa olevaa Vermont IPA eli NEIPA tyyliä. En oikein lämmennyt tälle. Mehuinen joo, mutta silti karkea, tunkea ja raaka. Ei mikään iloinen juotava.

La Quince LLIPA
Espanjalaisen panimon 100 IBUn IPA oli sitten juuri sitä. Helvetilliset katkerot, tunkkainen pureva fiilis, ei paljon muuta. Vähän hedelmää. Mitään raikkautta ei missään. Kauhea pettymys.

Lehe Midnight Sun
No niin. Sitä trendikästä NEIPAa tämäkin, mutta nyt ollaan jo ihan eri fiiliksissä. Voimakas appelsiini/sitrus-hedelmäisyys erittäin raikkaasti ja miellyttävästi aseteltuna. Hyvin miellyttävä.

Stone Who You Callin’ Wussie
Puoliksi eksyin Stone tiskille kun Foundersin hanat eivät vielä tarjoilleen. Nappasin sitten yhden Wussien. Aika moitteeton rapsakka ja suht maltainenkin pilsner, jolle festariannoskoot eivät tee mitään palveluksia. Hyvää kuitenkin.

Maku Imperial Stout Jäätelö
Jäätelö on hyvää. Vahvasta tummasta oluesta tehty jäätelö on erityisen hyvää.

Malmgård HODA Jester
Tuumin viimeistäni kun törmäsin juomatoimittaja Peter Tammenheimoon, joka suositteli tätä. Malmgård oli tuonut kahta ”Hop OverDose Ale”-settiä hanoihin. Toisessa humalana Jester. Mieto 3,9% olut, jossa on holtittomat katkerot, mutta toisin kuin La Quincessa, tässä meininki ei kaatunut tunkkaiseksi vaan olutta oli mukava juoda. Itselleni tuntematonta modernia brittihumala Jesteriä siis. Jokseenkin raikaan hedelmäinen meininki rujolla katkerolla. Humalointi kuitenkin selvästi katkero edellä.

Muuta havaittua:
-Kortinvaihto tulomestoilla tuntui hoituvan jokseenkin paremmin kuin viime vuonna kun oli maineikkaat jonot, toivottavasti huomenna myös.
-Jotain sekoilua maksuvehkeissä silti oli, Foundersin tiskillä ei nimittäin laitteet toimineet eli olutta ei saanut.
-Omnipollolle oli hyvää vauhtia kertymässä TCBW:n kaltainen megajono. Ihmettelen missä välissä panimolle tämmöinen hype kertyi parissa kuukaudessa, kun vielä HBF:ssä Huhtikuussa ei ihan vastaaviin Omnipollon hanoihin mitään moista ollut.
-Tuttua torin kaavaa oli kivasti rikottu laittamalla keskelle myös anniskelupisteitä. Sen ja erilaisten telttaratkaisujen takia tuntui väljältä ja tilavalta SOPPiin verrattuna. Tosin samaan SOPPiin verrattuna telttojen sisällä sateelta suojassa olevia pöytiä ei sitten juuri ollut.
-Porukkaa oli torstaiksi hyvin, varautuisin huomenna jonkin asteen ruuhkaan kun kelinkin pitäisi helliä.
-Ruokapisteitä oli monta ja ne tuoksuivat hyvälle! Social Foodin käryn määrä oli ehkä häiritsevääkin jos sattui väärässä pisteessä oluensa kanssa seisoskelemaan.